szinhazCsaknem 230 millió forintos kerettel jelentek meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti pályázatai. A támogatásra magyarországi, valamint külhoni színházak és táncegyüttesek pályázhatnak, valamint zenekarok és énekkarok külföldi fellépésre, és hazai ifjúsági koncertek megszervezésére kérhetnek anyagi segítséget.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma három pályázatával összesen 229, 47 millió keretösszegben támogatja kiemelt művészeti célok megvalósítását. Az idei keret 12, 5 millió forinttal több a tavalyinál.

A színházak és táncegyüttesek pályázatára összesen 160 milliós támogatási keret áll rendelkezésre. A külhoni színházakat és táncegyütteseket – amelyek idén két pályázaton is indulhatnak – összesen 45 millió forintos keretösszeggel támogatja a tárca. A zenekarok és énekkarok külföldi fellépésre, illetve hazai hangversenyek, ifjúsági koncertek és kortárs zenei bemutatók megrendezésére adhatják be pályázataikat, összesen 34,47 millió forint értékben.

A pályázatok lebonyolítója a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, a postára adás határideje mindhárom esetben 2013. május 16.

forrás: kultura.hu