A World Tai Chi és Chi Kung Day fesztivált már több mint egy évtizede megrendezik minden évben, több mint hetven nemzet sok száz városában, több millió ember részvételével. Ma már a rendezvény nem más, mint az egészséges életmód ünnepe.

Eddig azt hitted, a könyveket csak olvasni lehet?! Wlacsil Zoltán chi kung oktató most megmutatja Neked, hogy mi mindenre jó még egy raklapnyi chi kung könyv. Mondjuk INTIM SÚLYZÓS gyakorláshoz. Gyere és nézd meg a saját szemeddel, hogyan lehet felemelni 35 kiló könyvet a nemi szerveddel! (A gyakorlatnak férfi és női változata is létezik!)

A Belső Elixír Tréning a Yang Sheng, egészség megőrző, fiatalító csikung és életvezetési rendszer, intim QiGong gyakorlatait egybefogó része.

Az intim súlyzós gyakorlatok alapját képező Velőmosó csikung gyakorlatokat a legenda szerint Da Mo (Boddhidharma) alkotta a Shaolinban elő szerzetesek számára. Célja a szerzetesek testének, szellemének erősítése, hogy a buddhaságot, lehetőleg még ebben az életükben elérhessék.

Az idők során a harcos szerzetesek természetesen felismerték a gyakorlatok harci értékét is, hiszen a gyakorlónak szinte természet feletti erőt adtak. A gyakorlás lehetővé tette számukra az életpontok lezárását, a bőr, akkori fegyverekkel szembeni, áthatolhatatlanságát, a csontok, izmok, inak és velő megerősítését, a reflexek elképesztő gyorsítását, a herék felhúzását a hasba (ezzel egy kulcsfontosságú sebezhető pont eltüntetését).

Az ütések és mozdulatok chi-vel való feltöltése pedig pusztító erőt adott a könnyed, lágy mozdulatoknak is. Shaolin szerzetesek alkották meg az intim QiGong gyakorlatokat egybe fogó Yin Diao Gong (Vas Ágyék Képesség) rendszert is.

Amikor a gyakorlatok eljutottak a taoista mesterekhez, azok kidolgozták saját változatukat, a gyakorlatok alapjává az ősi Hét Mirigy elméletet tették. Számukra a „halhatatlanság" és az egészséges, hosszú élet volt a fontos, ezért a saját céljaikat segítő gyakorlatokat emelték ki a rendszerből és a „külső" gyakorlatsort dolgozták ki gondosabban. Ezek lettek a taoista szexuális praktikák alapjai.

Az évszázadok során a Hagyományos Kínai Orvoslás is felfedezte ezen csikung rendszer elképesztő fiatalító, életmegújító, a kismedencei szerveket, gerinc- és agyvelőt gyógyító, rejuvenáló hatását. Az ősi taoista gyógyászat alapjait, a taoista életvezetési ajánlásokat és meditációs technikákat, ötvözték a Hagyományos Kínai Orvoslás vívmányaival. Ezzel egy betegség megelőzési rendszert, a Yang Shenget (Az Élet Táplálása) alkották meg.

A teljes Yang Sheng rendszer azonban természetesen sokkal hatékonyabb, hiszen a csikung gyakorlati alapokon kívül az élet minden területén hatásos életmódbeli tanácsokat, gyógynövénytant, energetikai tant, étrendi előírásokat, Hagyományos Kínai Orvoslási módszereket, harcművészeti elemeket, szexuális praktikákat, stb. foglal magába.

Elősegítve ezzel a betegségek megelőzését, a gyermekvállalás biztonságossá tételét, a születendő gyermek egészségességét, a szexuális kultúra magas szintre emelését, a megbetegedések teljes gyógyulását. Így a teljes rendszer, hatalmas gyógyító potenciállal rendelkezik.

A mai napig a Hagyományos Kínai Orvoslás és a taoista gyógyászat a legkülönfélébb betegségeket gyógyítja, illetve előzi meg a Yang Sheng rendszer és a Belső Elixír gyakorlatok segítségével.

Tai Chi és Chi Kung Világnap és társ rendezvénye A Nagy Energiaáramlás Előadások és Workshopok esemény programja!

A World Tai Chi és Chi Kung Day fesztivált már több mint egy évtizede megrendezik minden évben, több mint hetven nemzet sok száz városában, több millió ember részvételével. Ma már a rendezvény nem más, mint az egészséges életmód ünnepe.

A rendezvény elsődleges célkitűzése: a személyes és a globális egészség és gyógyulás az egész világ számára

Ilyen jelegű és volumenű rendezvény még Nem volt hazánkban! 51 előadás és Workshop lesz. Olyan témákban, ami bárki számára hasznos információkat tartalmaz.

Magyarország legszakavatottabb mestereitől, doktoraitól, tanítóitól, kutatóitól.

Előadók ízelítőnek:
Darrell Lewis Shifu USA, kungfu mester, többszörös világbajnok (Shaolin Kungfu Egyesület)
Dr. Lu Guangyi  Kína, hagyományos kínai orvos, tai chi-, xingyi-, bagua mester
Dr. Pápai Gyula jóga mester (Magyar Jógaszövetség és Jógaakadémia elnöke)
Szilvásy Judit feng shui szakértő
Dr. Yu Funian tai chi, bagua mester, hagyományos kínai orvos (Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete elnöke, a MOTESZ tanács tagja, előadó a Semmleweis Orvostudományi Egyetemen)
Dr. Berend Róbert mérnök, biológus, filozófus több évtizede foglalkozik a csikung és meditáció különböző technikáival.
Dr. Damdindorj Danima mongol-tibeti gyógyító, életmód tanácsadó
Dr. Harsányi Edit orvos-természetgyógyász és Varga Gyula Életfa Chi Kung oktató
Kulcsár Gábor (csontkovács mester, oszteoterapeuta)
Dr.Varga Pintér Barbara  tai chi oktató, kutató
Vadas Mihály tai chi mester (Yang családi Tai Chi)
Tótisz András író, chi kung oktató, karate mester (Zhineng Chi Kung)

Témák a széles spektrumból:
Yang Cheng Fu – a TaiJi gyakorlás 10 alap elve
A Tai Chi alapelveinek gyakorlati alkalmazása az önvédelemben
Lélekszerelés – a betegségek lelki okai
Grafológia – kibernológia az egészségért
Lélekszerelés – a betegségek lelki okai
A belső energiák szerepe, a K1-ben és a Full contact küzdősportokban
Yin Diao Gong  (Intim súlyzó, Vas Ágyék Kung)
A művészetek hatása a harcművészetekre
A lágy chi kung-tól a kemény chi kung-ig
“Mi is az a Taoista Jóga?”
„A világot betöltő energiáról, közérthetően”
A Tai Chi tudományos háttere - összefoglaló az eddigi, Tai Chi-val kapcsolatos kutatásokról

www.taichinap.hu

www.facebook.com/taichinap

One World ... One Breath
„Egy világ … Egy lélegzet”

 Forrás: noihirek.hu