Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A
svájci nevű, de japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci
premierjén.
A sör sajátossága, hogy babkávét is hozzáadnak a főzéskor,
olyat, amely előzőleg megjárta egy elefánt emésztőrendszerét. Az ilyen kávé
igen drága, kilója 650 ezer forintba kerül, mert elég nehéz nagyobb mennyiséget
kinyerni az elefántokból. A japán sörújdonsághoz thaiföldi elefántok szolgáltak
a speciális hozzávalóval.
A sör különlegessége, hogy kóstolói szerint az utóíze sokkal
kellemesebb, mint a szokvány eljárással és hozzávalókból készült söröké.
A brit Metro újság tudósítója megkérdezte a Sankt Gallen
céget, hogy tervezi-e csapolt sörként is forgalmazni új termékét. A válasz
nemleges volt.
Forrás: hvg.hu
0 Megjegyzések