Az egykori húsipari óriás, a csókai húsfeldolgozó csarnokai jelenleg üresen állnak, a termelés szünetel. A felszámolás, illetve több újraindítási kísérlet után most kiderült, új tulajdonost kap a vállalat – írja a Dnevnik napilap.

Branko Milošević, a verbászi Golija Impex Plus Segond cég igazgatója és a csókai gyár többségi tulajdonosa, valamint a felszámolt húsipari vállalat fennmaradó részének bérlője bejelentette, március 30-án egy orosz befektetési alap képviselői jártak Csókán. Az üzletemberek átvennék a gyárat és újraindítanák a termelést, illetve már alá is írták a szerződést, amelynek értelmében az oroszok lettek a gyár többségi tulajdonosai.

A szóban forgó orosz befektetési alap nevét – tiszteletben tartva a megegyezésüket – Milošević még nem közölhette. De bejelentette, hogy a szerződésben foglaltak alapján az oroszok átvállalják a dolgozók ki nem fizetett béreihez kapcsolódó kötelezettségeket, és kezdetnek még 150 új munkást vesznek fel, így már május 15-én megkezdheti működését a csókaiüzem.