A rendkívüli helyzettel foglalkozó községi törzskar javaslatára Nyilas Mihály, a magyarkanizsai község elnöke csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett ki a község területén a belvizek miatt.

A törzskar ugyanakkor közleményben felkérte a polgárokat, hogy a község területén vegyenek részt a felszíni vizeket elvezető csatornák tisztításában, és mindenki igyekezzen a saját háza előtt kitisztítani vízelvezető árkokat. Kérik azokat a mezőgazdasági termelőket, akiknek a földjeik a Hateremben vannak, hogy a vizet a földjükről vezessék bele az ott lévő csatornákba.

A törzskar szerint a jelentősebb anyagi károk elkerülése végett a megelőző intézkedésekre nagy szükség van, mivel Magyarország területéről újabb tetemes vízmennyiség várható az elkövetkező napokban. Ezért mindenkit arra kér, hogy amennyiben valahol a csatornák eltömődését észlelik, azonnal jelentsék a helyi közösségek titkárainál.

Molnár Áron, a törzskar szóvivője kérdésünkre elmondta: a rendkívüli helyzet bevezetése arra kötelezi a cégek, közvállalatok és az önkormányzat dolgozóit, hogy folyamatos készenlétben legyenek, a munkagépek állandóan rendelkezése álljanak, mert bármikor bevethetőeknek kell lenniük a lakosság ingatlanjainak, elsősorban a lakóházaknak a védelmére.

(Ma)