Bezárják a honvédség verőcei betegotthonát, az érintetteket arról értesítették, hogy július elsejétől maguknak kell megoldaniuk az ellátást. Keleti György volt honvédelmi miniszter Orbán Viktortól kért segítséget az ügyben, de választ eddig nem kapott – írta a Népszabadság. 

"Régi ismeretségünk jogán fordulok Önhöz levelemmel" – kezdte Orbán Viktornak címzett levelét Keleti György a Népszabadság szerint.

A volt szocialista politikus és egykori honvédelmi miniszter hozzátette, nem notórius levélíró, tizennyolc éves parlamenti képviselősége alatt is csak a legindokoltabb esetben fordult a mindenkori miniszterelnökhöz, a honvédség verőcei betegotthonának bezárása azonban szerinte fontos ügy.

Keleti György a levélben a százhúsz, zömében magatehetetlen, teljes ellátásra szoruló idős ember további sorsát érintő, szerinte "súlyosan antiszociális" döntés miatt fordult Orbán Viktorhoz, arra kérve a kormányfőt, érje el a honvédelmi tárcánál, hogy a verőcei betegotthon bezárására vonatkozó döntést vonják vissza és mielőbb intézkedjenek a még meglévő egészségügyi intézmény további működtetésére.

Keleti a Népszabadság szerint a miniszterelnöknek írt levelére eddig semmilyen választ nem kapott. A Honvédelmi Minisztérium ugyanakkor a lap szerint azt közölte, hogy nem volt megfelelő a tájékoztatás, egyetlen beteg sem kerül az utcára. Tekintettel arra, hogy március elsejével újabb beteg felvétele már nem történt meg, ezért a tárca szerint a július elsejei határidőre már alig lesz elhelyezést igénylő beteg.