Mire vágysz, mikor egy fárasztó nap után hazaesel a munkából? Pihenésre, meghitt percekre a szeretteiddel? Mi a valóság? Rohanás, kapkodás és a nap végén már tényleg úgy érzed magad, mint egy kifacsart citrom?

A jó hír, hogy ha reggel néhány apróságra odafigyelünk, és hajlandók vagyunk néhány perccel korábban kelni, akkor délután-este már valóban a pihenésé lehet a főszerep, de legalábbis nem a rohanásról, kapkodásról fog szólni a nap „levezető” szakasza.

1, Olvasszuk ki a vacsorát:

Sokan nem a menzán ebédelünk, hanem délután fakanalat ragadunk, és főzünk másnapra valami harapnivalót. Igen ám, de már nem fognak a csirkecombok kiolvadni nyolc előtt –  így akár tízig is a tűzhely foglyai lehetünk. Érdemes hát előző este átgondolni, szükségünk lesz-e másnap valamire a fagyasztóból. Ha igen, azt reggel tegyük át a hűtő részbe, és mire délután hazaérünk, már elkészíthető állapotban is lesz.

2, Tegyük a helyére a törölközőket

Ha reggel elindulás előtt zuhanyozni szoktatunk, akkor ügyeljünk rá, hogy a törölközők kerüljenek vissza a helyükre. Nem túl felemelő ugyanis hazaérkezés után félig-meddig nedves törölközőket begyűjteni a szobákból.

Ha pedig már odafigyelünk a törölközőkre, akkor  a fogkrémet, a pipere és kozmetikai szereinket e hagyjuk szanaszét.

A család többi tagját is kérjük meg, hogy ügyeljen ezekre az apróságokra, hogy délután már senkinek se kelljen a fürdőben „robotolni”.

3, Szedjük rendbe az ágyat

A munkahelyen az ember hajlamos az pihe-puha ágyikóról álmodozni, azonban mikor hazaérünk a realitás már nem olyan vonzó, hiszen az ágy még jócskán magán viseli az éjszaka nyomait. Azonban reggel, ha nem is ágyazunk be, csupán megigazítjuk az ágyneműt, és leterítjük egy takaróval a hálóhelyünket, akkor mikor hazaérünk valóban pihenésre ösztönző kép tárul majd elénk.

4, Takarítsuk el a reggeli romjait

A szakemberek többsége egyet ért abban, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen energiával tölt fel minket, hatására kiegyensúlyozottabban, kreatívabban látjuk el a teendőinket a nap folyamán.

Azonban nem csak étkezni, de magunk után rendet tenni is fontos, hiszen ki szeret arra hazamenni, hogy a romlásnak indult maradék szaga lengi be az otthonát? A romeltakarításba a mosogatás, de minimum a használt edények, evőeszközök beáztatása is beletartozik, persze csak akkor, ha nem szeretnénk a délutánunk egy részét a rászáradt ételfoszlányok vakarásával tölteni.

5, Készítsünk teendő listát

Mielőtt elindulunk otthonról, érdemes listát írni arról, milyen feladatok is várnak ránk a nap folyamán. Írjunk melléjük időpontot és fontosságot is. Így biztosan mindent elvégzünk, és nem fogunk azon idegeskedni, vajon mit is felejtettünk el.

Forrás: donna.hu