Csendes, zegzugos vagy zsibongó, hatalmas, gyepes területekkel tarkított? Nem a véletlen műve, hogy milyen kertek mozgatják meg a fantáziánkat, melyekben érezzük jól magunkat, illetve, hogy milyet alakítunk ki, ha lehetőségünk van rá: a csillagjegyünk ebben is szerepet játszik.



Kos:
A piros muskátli minden fajtája lenyűgöz? Nem csoda, hiszen ez a kedvenc színed, melyet a kertedben is tárt karokkal üdvözölsz. Bármilyen vörösben pompázó növény meghódít, mindegy, hogy a virága, a levelei vagy a termései dicsekedhetnek ezzel a színnel. Ennek fényében például a közönséges  magyal is hamar a kedvenc növényeid közt találhatja magát.

A tövisektől, tüskéktől se félsz, így a galagonya vagy a különböző kaktuszfajok is otthonra találhatnak a kertedben.

Mivel az erős ingerek érnek el hozzád a legkönnyebben, ha fűszerekben gondolkodsz, akkor a markéns illatú rozmaring, mustár vagy fokhagyma kerülhetnek közel a szívedhez.

Ami a kert kivitelezését illeti, az ösvények legyenek szélesek, egyenesek, hogy akadályok nélkül haladhass. Érdemes az egyébként buja kertben egy gyepes felületet is létrehozni, ahol kiélheted mozgás iránti fokozott igényed, például tollasozhatsz, röplabdázhatsz, focizhatsz, kick-boxolhatsz.

Bika:
A kerted gazdag, illatos és nagy területen terül el. Ideális esetben van egy mélyebben fekvő területe is, ahol még közelebb érezheted magad életető elemedhez, a földhöz, és így le tudod tenni a válladat nyomó csomagokat, fel tudsz töltődni.

A fák közül a gyümölcsfák a kedvenceid, mindegy, hogy alma, körte vagy éppen füge, a legszívesebben mindnek otthont adnál. Mellettük az ernyős lombozatú, kellemes árnyékot adó fákat szereted még, és a citrusfélék iránt is erős vonzalmat érzel.

A finom illatot árasztó rózsa és orgona mondhatni kötelező elemei a kertednek.

A fűszernövények közül a különlegesen zamatosakon érdemes elgondolkodnod, mint a szegfűszeg vagy a fodormenta.

Mivel lelkes kertész vagy, már a kert tervezésekor gondolkozz egy sufniban is a szerszámaid számára. Ami pedig a pihenést illeti, a zömök, masszív bútorok illenek a kertedben, puha párnákkal fokozva az ülőalkalmatosságok kényelmét.

Ikrek:
Levegő jegy vagy, aki akkor érzi magát a legjobban, ha érzi a szellő simogatását, ha tágas terek veszik körbe. Kert esetén mindez lehetőleg bőséges napfénnyel legyen még körítve. Itt érzed igazán, hogy végtelen lehetőségek várnak rád. A diófa például kifejezetten ezt az érzést adhatja neked.

Mivel nyugtató hatással bírnak, az ánizs, a kömény és a petrezselyem jó választás, ha fűszernövényeket szeretnél.

A friss illatú virágok, mint a levendula és a gyöngyvirág fokozzák a kreativitásod.

A finom, csipkés levelű növények, mint a mirtusz és az árvalányhaj vagy a páfrányok hamar elnyerik a tetszésed.

Ha van rá lehetőséged, egy hintát mindenképpen szerezz be a kertedbe, hogy szó szerint szárnyalhass.

Rák:
Számodra a kert a csendes elmélkedés színtere. Ideális esetben még egy aszimmetrikus tavacska is található benne, melyhez egy kacskaringós ösvényen lehet eljutni.

A merev formák, vonalak nem a te világod, a némileg kuszán növő sövény, könnyedén metszett fák, kicsit hullámos, természetes hatást keltő rendben lévő virágágyások sokkal inkább illenek finomságra szomjazó természetedhez.

A nyír, a juhar, a mogyoró tökéletes elemei lehetnek a kertednek.

Valósággal rajongsz a fehér virágokért, a liliomok mágikusan vonzanak.

Az erős gyógynövények, fűszerek könnyen kikezdik érzékeny emésztőrendszered, tehát jobb, ha kíméletes verbénát, salátát vagy kamillát termesztesz.

Az elmélkedéshez, világtól való elvonuláshoz pedig szerezz be egy göcsörtös, öreg padot, helyezd a kis tó közelébe, árnyékos helyre.

Oroszlán:
Milyen kertben érzed magad a legjobban? Ahol sok a fény! Így ha teheted, déli fekvésű kertet válassz.
Vibráló energiáidat az erőteljes sárga és narancssárga virágok szimbolizálják a legjobban, mint a körömvirág, a napraforgó vagy a sarkantyúvirág. Ha pedig gyermekláncfű jelenik meg a gyepen, hagyd, hiszen ez a virág is tökéletesen illik hozzád!

Fák terén a citrusfélék a legoptimálisabbak a számodra, melyek megfelelő gondozás mellett a mi éghajlatunkon is nevelhetők.

Fűszerek terén azokat érdemes termesztened, melyek erősítik a szívet, optimalizálják a keringést, mint például a rozmaring vagy a metélőpetrezselyem.

Az Oroszlán jegyű ember egyik fő ismérve a nagy baráti társaság. A kertjében is szívesen lát vendégeket, grillezésre, bográcsolásra, szalonnasütésre – mindenképpen különíts el egy kis részt erre a célra, még akkor is, ha szerényebb méretű hellyel gazdálkodhatsz. Az esti hangulatot pedig függőfényekkel fokozhatod, esetleg fáklyákkal, de tartsd be a tűzvédelmi előírásokat.

Szűz:
A Szűz jegyű ember kertje tiszta és rendezett. A gyep, a sövény, a kerti utak 100%-osan rendben vannak tartva. Neked már egy vidáman zöldellő gyepfelület is elég a boldogsághoz, ugyanis stimulálón hat az intellektusodra. Bár rajongsz a tökéletességért, nem bánod, ha a gyepet apró virágok tarkítják, ami nem csoda, hiszen ezek az icipici természetes díszek hűen tükrözik az apró részletek iránti rajongásod.

Hiszel a gyógynövények erejében, főként a saját magad által termesztettekében, így könnyen megeshet, hogy a kerted nagy részében ilyen növények találhatók.

A kör forma a Szűz jegyű ember számára nagyon fontos, segít összpontosítani az energiáit. Ezért a kert pihenő részében, ahova oly szívesen ülsz ki egy-egy teára a szívedhez közel állókkal lehetőleg kör alakú asztal álljon, kerekített háttámlájú székekkel.

Mérleg:
Imádod a nagyszerűséget, a finomságot… és arra törekszel, hogy ez a két minőség a kertedben is megjelenjen. Az apró, finom levelű fák, bokrok ideális lakói a kertednek, mivel valósággal énekelnek, mikor megrezegteti őket a szellő.

Mivel szereted, ha méhek, lepkék, madarak zsongnak a kertedben, a hársfa szinte kötelező elem, illetve a madáretető, -itató is. A vasvirág, a nebáncsvirág és a klemátisz egyaránt kiváló választás a kertedbe.

A gyógynövények közül a virágzók bűvölnek el a legjobban, mint a gyermekláncfű vagy az illatos ibolya.

A kert díszeinek a kiválasztásakor a Mérleg jegyű ember a kecsességet szokta előnyben részesíteni, illetve azt, hogy akár szoborról, akár pihenő padról legyen szó, ne álljon kontrasztban a kert természetességével.

Skorpió:
A Skorpió jegyében született ember lelki szemei előtt árnyékos oázis képe jelenik meg a kert szó hallatán. A zodiákus ezen képviselőihez az égert és a kökényt szokták hagyományosan társítani.

Skorpióként minden bizonnyal fejlett érzéked van a drámaisághoz, így nem csoda, ha a Vénusz-csapdája, a tulipán, a fekete teltvirágú harangláb és a dáliák közül kerülnek ki a kedvenc virágaid. Ezeknek a növényeknek köszönhetően a kertedbe lépőt elfoghatja némi Addams-family érzés, és pontosan ez az, amit el szeretnél érni.

A kúszónövények, a lugast alkotó szőlők szintén nagy kedvenceid, ezek is tovább fokozzák kerted sejtelmességét.

A fűszernövények közül a csalánt és a bazsalikomot tartják a jegyedhez tartozónak.

Vízjegy lévén a szökőkút, madárfürdő sem hiányozhat a kertedből, melyekhez kacskaringós ösvényeken lehet eljutni.

Nyilas:
Kerted maga a burjánzó élet. Égig érő fák, magasra nyúló virágok, fűfélék gazdagítják. A lugasok, léckerítés, fa kapu remek ötlet, mivel felfelé vezetik a tekintetet, és tükrözik szárnyaló vízióidat, hited a végtelen lehetőségekben.

Ennek szellemében a magas, egyenes törzsű fák, mint a nyír, a platán passzolnak a kertedbe a legjobban. Ha nem fában gondolkozol, akkor a bambusz is tökéletes megoldás, ráadásul egzotikus is, ami nagyon illik egzotikumot kedvelő személyiségedhez.

A virágok közül a lilák nyűgöznek le a legjobban, mint az íriszek vagy a szellőrózsák ezen árnyalatban pompázó példányai.

A kerti fűszerek közül a zsálya és a kerti székfű illenek a Nyilasokhoz, pontosabban az intellektusukhoz.

A kert pihenőhelyét mindenképpen egy nagy asztallal és kényelmes székekkel, fotelekkel szereld fel, hiszen szinte állandóan népes vendégsereg társaságában múlatod az időt.

Bak:
Ebben a kertben a kényelem és a hagyományok tisztelete játssza a főszerepet. Az ultrapraktikus Bak kertjében a zöldségeknek bérelt helyük van.

A virágok közül a klasszikus krizantém és a mikulásvirág a kedvenceid.

Mivel a lassú, de biztos gyarapodás mellett teszed le a voksod, a tölgy kifejezetten neked való fa.

A Bak csillagkép uralkodása alatt születetteknek a csontjaikkal gyűlhet meg könnyen a bajuk, így a fekete nadálytő és a salamonpecsét termesztését érdemes megfontolniuk, melyek segítségével védhetik a csontozatukat.

Hagyománytiszteletedből fakadóan minden bizonnyal kedveled, ha terasz is van a kertben. Válassz téglalap alakú asztalt és kényelmes székeket, a teraszt pedig ültesd körül színes virágokkal, például árvácskával.

Vízöntő:
Szokatlan. Még véletlenül se zsúfolt, mégis gyönyörű – a kevesebb néha több elvét hirdeted.

Az ezüstös levelekkel rendelkező fák, mint a bükk, az ezüstjuhar és a szomorú fűzlevelű díszkörte könnyen a szívedbe lophatják magukat.

Mivel kedveled a szokatlan megoldásokat, a drámai hatást keltő növényeknek is ott a helye a kertedben. Esetleg gondolkodj el rajta, hogy különleges formájúra trimmeled a sövényt, nálad az is jól mutatna.

Ha valamilyen fűszernövényt is szeretnél a chili jó választás lehet, mivel élesíti az érzékeidet.

Kertedben lehetőleg kerüld az egyenes, szöges, merev formákat, inkább a jóval lágyabb, kerekdedebb megoldásokat keresd, mint például a kerek kavicsokkal kirakott kanyargós sétány.

Halak:
A Halak kertje teret enged az álmodozásnak.

Hol is lehetne jobb helyen egy aranyhalas medence, mint ennek a vízjegynek a kertjében? Sehol! A vízililiomokról se feledkezz meg, a te növényeid!

A finom illatú virágok, mint a frézia és az orgona is nagy kedvenceid, valamint a moha megjelenését is üdvözlöd, hiszen még otthonosabbá teszi a kerted.

Mivel az immunrendszered erősítésre szorulhat, érdemes csipkebogyó bokrot nevelned, és házilag készített csipkebogyó lekvárt vagy teát fogyasztani a hideg hónapokban.

A kerted ösvényeit ne rakd ki kövekkel, maradjanak füvesek, melyekre jó érzés rálépni. A kerted nyugodtan vedd körül magas kerítéssel, kőfallal, hiszen számodra ez magánterület, ahova feltöltődni vonulsz el. Nincs szükséged kíváncsi tekintetekre, a rideg világ valóságára.

Forrás: donna.hu