Pár kiló leadásához elegendő egy kis sportolás és pár étrendbeli változtatás.
Ha veszíteni szeretnénk a súlyunkból, akkor hosszú időtartamot tervezzünk erre. Közismerten sok út van, ami Rómába vezet. A diéta mellett a sok mozgásra is figyeljünk. A hollywoodi színészek azt sugallják, hogy a jó kinézet és a tökéletes alak manapság fontos kritériuma a munkahelyi és párkapcsolati sikernek. A karcsú emberek vonzóbbnak és teljesítőképesebbnek hatnak, mint azok, akiknek fölösleges kilóik vannak. És csak idő kérdése, amíg a túlsúlyos embereknél észrevehetővé válnak az egészségügyi problémák.

A betegségek magasabb kockázata
Amellett, hogy nagyobb a rizikója a cukorbetegségnek, a mozgásrendszert és a szív-érrendszert érő terhelés jó érv arra, hogy csökkentsük a súlyunkat. A mozgáshiány és a helytelen táplálkozás miatt az elmúlt években erősen emelkedett az elhízott emberek száma. Gyerekek is érintettek.

Húzzuk meg a vészféket!

Két ok létezik, amiért az ember diéta mellett dönt: vagy esztétikai vagy egészségügyi motivációból. Legkésőbb tavasszal, amikor közeleg a bikiniszezon, ellenőrzik sokan a súlyukat, mert az új fürdőszezon kezdetére mindenki jó alakot szeretne. Mind a női magazinok, mind az internet tele vannak fogyási tippekkel és sokat ígérő kilátásokkal, hogy hogyan tudunk a fölösleges kilóktól nagyon gyorsan megszabadulni. Egy diéta kihívása azonban nem csak magában a fogyásban rejlik. Éppolyan fontos, hogy végül tartani tudjuk a súlyunkat.

Kérjünk tanácsot!

Az, hogy mely diéták alkalmasak, és milyen kísérő intézkedéseket kell hozni, mindig attól függ, mennyire szeretnénk lefogyni. Ha csak pár kilóról van szó, a legtöbb esetben teljesen elegendő, ha kicsit változtatunk a táplálkozásunkon és sportolunk. Ha több kilóval kell csökkenteni a súlyunkat, egy táplálkozási tanácsadó segíthet megtalálni a megfelelő diétát. A legtöbb esetben ezeknek az erősen elhízott embereknek a teljes szokásaikat meg kell változtatni. Sőt, olykor egy pszichológus is szükséges, hogy a diéta közben támogassa a pácienst.

Fontos a változatosság

Nagyon fontos, hogy a diéta alatt is változatosan étkezzünk. Bár a tápláléknak folyamatosan kalóriaszegénynek kell lennie, kerülendő a vitamin- és ásványianyag-hiány. A vízfogyasztás segíti a súlyvesztést és az anyagcsere átállását.

Ne térjünk vissza a régi táplálkozási szokásokhoz!

Ha elértük az ideális súlyt, ne térjünk vissza a régi lakmározásokhoz, mert hamarabb felszedjük újra a kilókat, mint amilyen gyorsan leadtuk őket. Változtassuk meg az étrendünket hosszú távon, és élvezzük az új életkomfortot. A súlycsökkenés nemcsak a fölösleges kilók leadását jelenti, hanem azt is, hogy összességében jobban érezzük magunkat és több energiánk lesz.

Forrás: impulsermagazin.com