Hiszed vagy nem, a japán nők élnek legtovább a Földön, náluk
az átlagéletkor 86.4 év! Emellett megőrzik karcsúságukat is öreg napjaikra.
Mondhatjuk, hogy szerencsés génjeik vannak, mégis sokkal inkább életmódjuk
felelős bomba alakjukért. A Bézs elárulja a tíz titkot, amitől hozzájuk
hasonlóan Te is sokáig fitt és üde maradhatsz!
Halevő társadalom: a japánok fogyasztják a Föld
halállományának tíz százalékát, ami évi összesítésben ötször akkora
halmennyiséget jelent, mint amennyit például az amerikaiak vesznek magukhoz. A
hal ráadásul a szervezetnek fontos omega3 zsírsavat tartalmaz, mely a hosszan
tartó egészség és a fiatalság első számú receptje.
Mindent frissen: A japánok nem ismerik a tartósítószereket.
Napi szinten fogyasztanak friss zöldséget és gyümölcsöt, ételeiket maguk
készítik saját nyersanyagból. Emellett minden étkezéskor fogyasztanak
brokkolit, káposztát, kelbimbót vagy karfiolt.
A kevesebb mindig több: Az európaiakkal szemben a japánok
nem habzsolnak hatalmas mamut-adagokat az egyes fogásokból. Sosincs tele a
tányérjuk, és nagy figyelmet fordítanak az étel dekoratív elrendezésére is.
Lassan, megfontoltan esznek, nem rohannak, alaposan megrágják a falatokat. Az
evés náluk nem szükséglet- kielégítés, hanem szertartás.
Csak semmi panírt, kérem: a japán nők főleg grillezést,
gőzölést vagy wokot használnak a főzéshez, kerülik az olajban sült, zsírban
tocsogó dolgokat. Ehelyett szívbarát olajat használnak a sütéshez. Így nem is
érzik sosem, hogy kipukkadásig tele lennének, mégis jóllaknak.
Nem sok a rizsa –A nyugati országokban az elhízás fő okai
között szerepel a túlzott szénhidrát-fogyasztás, főleg a finomított
péksütemények felelősek a fölös kilókért. Kenyér helyett a japán nők minden
étkezéshez rizst fogyasztanak. Nem is igen látni túlsúlyos japán lányt!
Reggelizz, mint egy császár-úgy tűnik, ez a mondás a japán
nők körében is ismert: ők ugyanis eléggé megadják a módját a napi első étkezésnek.
Több kisebb fogás kerül ilyenkor az asztalra, mint például gőzölt rizs, mizo
leves tofuval, algás omlett és persze hal.
Csínján a sütivel: A japán nők nem zárják ki az édességet az
étlapról, de sokkal kisebb adagokat fogyasztanak belőle, mint európai társaik.
Így még erről a kényeztetésről sem kell lemondaniuk.
Mérgek nélkül szabadon: Japánban az étkezések
elmaradhatatlan része a tea. A japán nők naponta fogyasztanak zöld teát, mely
köztudottan méregtelenítő és anyagcsere-gyorsító hatású . Így ösztönösen
salaktalanítanak is!
Mozgás, mozgás!- a Japánban élő nők napi szinten sportolnak:
bicikliznek, sokat sétálnak, hétvégéken kirándulnak. Jó közérzetük titka a
folyamatos fizikai aktivitás. Ettől maradnak sokáig frissek és üdék.
Önsanyargatás nélkül: ezek után nem meglepő, hogy a japán
nőknek nincs szükségük önsanyargató diétákra. Kedvenc ételeiket eszik, és
mindig bő a választék: az ételek ugyanis változatosak és ízlésesen mutatnak a
tányéron. Életmódjuk miatt nincs szükségük arra, hogy bármit megvonjanak
maguktól, és emiatt kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhetnek, melyben nincs
helye a túlsúlytól és az öregedéstől való félelemnek.
Forrás: bezs.hu
0 Megjegyzések