Hiszed vagy nem, a japán nők élnek legtovább a Földön, náluk az átlagéletkor 86.4 év! Emellett megőrzik karcsúságukat is öreg napjaikra. Mondhatjuk, hogy szerencsés génjeik vannak, mégis sokkal inkább életmódjuk felelős bomba alakjukért. A Bézs elárulja a tíz titkot, amitől hozzájuk hasonlóan Te is sokáig fitt és üde maradhatsz!
Halevő társadalom: a japánok fogyasztják a Föld halállományának tíz százalékát, ami évi összesítésben ötször akkora halmennyiséget jelent, mint amennyit például az amerikaiak vesznek magukhoz. A hal ráadásul a szervezetnek fontos omega3 zsírsavat tartalmaz, mely a hosszan tartó egészség és a fiatalság első számú receptje.

Mindent frissen: A japánok nem ismerik a tartósítószereket. Napi szinten fogyasztanak friss zöldséget és gyümölcsöt, ételeiket maguk készítik saját nyersanyagból. Emellett minden étkezéskor fogyasztanak brokkolit, káposztát, kelbimbót vagy karfiolt.
A kevesebb mindig több: Az európaiakkal szemben a japánok nem habzsolnak hatalmas mamut-adagokat az egyes fogásokból. Sosincs tele a tányérjuk, és nagy figyelmet fordítanak az étel dekoratív elrendezésére is. Lassan, megfontoltan esznek, nem rohannak, alaposan megrágják a falatokat. Az evés náluk nem szükséglet- kielégítés, hanem szertartás.

Csak semmi panírt, kérem: a japán nők főleg grillezést, gőzölést vagy wokot használnak a főzéshez, kerülik az olajban sült, zsírban tocsogó dolgokat. Ehelyett szívbarát olajat használnak a sütéshez. Így nem is érzik sosem, hogy kipukkadásig tele lennének, mégis jóllaknak.

Nem sok a rizsa –A nyugati országokban az elhízás fő okai között szerepel a túlzott szénhidrát-fogyasztás, főleg a finomított péksütemények felelősek a fölös kilókért. Kenyér helyett a japán nők minden étkezéshez rizst fogyasztanak. Nem is igen látni túlsúlyos japán lányt!
Reggelizz, mint egy császár-úgy tűnik, ez a mondás a japán nők körében is ismert: ők ugyanis eléggé megadják a módját a napi első étkezésnek. Több kisebb fogás kerül ilyenkor az asztalra, mint például gőzölt rizs, mizo leves tofuval, algás omlett és persze hal.

Csínján a sütivel: A japán nők nem zárják ki az édességet az étlapról, de sokkal kisebb adagokat fogyasztanak belőle, mint európai társaik. Így még erről a kényeztetésről sem kell lemondaniuk.
Mérgek nélkül szabadon: Japánban az étkezések elmaradhatatlan része a tea. A japán nők naponta fogyasztanak zöld teát, mely köztudottan méregtelenítő és anyagcsere-gyorsító hatású . Így ösztönösen salaktalanítanak is!

Mozgás, mozgás!- a Japánban élő nők napi szinten sportolnak: bicikliznek, sokat sétálnak, hétvégéken kirándulnak. Jó közérzetük titka a folyamatos fizikai aktivitás. Ettől maradnak sokáig frissek és üdék.

Önsanyargatás nélkül: ezek után nem meglepő, hogy a japán nőknek nincs szükségük önsanyargató diétákra. Kedvenc ételeiket eszik, és mindig bő a választék: az ételek ugyanis változatosak és ízlésesen mutatnak a tányéron. Életmódjuk miatt nincs szükségük arra, hogy bármit megvonjanak maguktól, és emiatt kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhetnek, melyben nincs helye a túlsúlytól és az öregedéstől való félelemnek.

Forrás: bezs.hu