Lerágott csontnak számít, hogy nem a méret a lényeg, ha pasiról van szó, egy nemrégiben végzett kutatás eredményei azonban rácáfoltak erre a közkeletű elképzelésre.

Persze, a tekintélyesebb intim méretek továbbra sem jelentik azt, hogy rátermettebb szeretővel van dolgunk, ám bebizonyosodott, hogy a nagyobb szerszám bizony jobban bejön a fehérnépnek – legalábbis vizuálisan.

A korábbi kutatások ellentmondásos eredményekre jutottak ebben a kérdésben, aminek valószínűleg az az oka, hogy túl direkten kérdezték a hölgyeket, és az ilyenkor jelentkező természetes szemérem torzította az eredményeket. Most azonban sokkal cselesebben jártak el a kutatók, ugyanis bölcsen hallgattak arról, hogy valójában mire kíváncsiak. Számítógép által generált hímnemű figurákat mutattak a résztvevő nőknek, akiknek azt kellett megmondaniuk, hogy mennyire találják szexuálisan vonzónak őket. A derék kutatók persze ügyesen manipulálták a figurákat, ugyanis a magasságot, a testalkatot vagy a pénisz méretét változtatták. A kísérletben résztvevő 105 nő döntő többsége azokat a figurákat tartotta a legvonzóbbnak, amelyek magasak voltak és méretes pénisszel rendelkeztek.

Brian Mautz, a kutatás vezetője szerint ennek a preferenciának evolúciós oka van. Az ősasszonyok ugyanis könnyebben felmérhették az öv alatti paramétereket a hiányos öltözetnek köszönhetően, így a méreteknek sokkal nagyobb szerepük volt, mint a történelem későbbi szakaszaiban.

Forrás: donna.hu