A lugosi városháza egyezséget kötött a Meridian Rt. városgazdálkodási vállalattal, amelynek alapján a város lakói számára teljesen ingyenes lesz a közszállítás.

„További 25%-al növeltük a lugosi közszállítás szubvencióját – nyilatkozta Francisc Boldea polgármester – így ez év májusától ingyenes lesz a közszállítás Lugoson. A Közterület Fenntartó vállalatnak átutaltunk 10 korszerű autóbuszmegálló megvásárlásához szükséges összeget. A költségvetés jóváhagyása után megvásároljuk és felszereljük az új buszmegállókat.”

A polgármester arról is beszámolt, hogy május 1-jéig működőképes lesz a város valamennyi szökőkútja. Költségvetési pénzből 80 új padot vásárol a város, amelyeket a parkokban helyeznek el. Korszerűsítik a Posta és a Prefektúra parkját, valamint a Micro V. lakótelep parkját. Május elsején megnyitják a Lugosi Gyermekvárost is.

A városatyák az új lugosi gyalogoshíd építőivel is tárgyaltak, amelynek építése a tavaszi idő beálltával folytatódik. Július közepéig a gyalogoshíd átjárható lesz, és szeptemberig a korlátokat is felszerelik, így ősszel megnyitják a hidat a gyalogosforgalom számára.

Pataki Zoltán
nyugatijelen.ocm