Ebben az évben még gazdagabb programokkal, és immár több napon át várja az érdeklődőket a Szent György napi lovasünnep Tatán, április 26-28. között. 

A Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Szövetség Közhasznú Egyesület ismét megrendezi a Szent György napi Lovasünnepet.

Ahogy Straubinger Zoltán főszervező fogalmazott, a Szent György Lovagrend segítségével, a lovasélet fejlesztése érdekében tenni akarók támogatásával igyekeznek elősegíteni a természeti értékek iránti tiszteletet. A lovas világi és egyházi hagyományokat és az azokat megalapozó történelmi korok tárgyi emlékeinek, kulturális örökségének a megismerését és a népszerűsítését is célul tűzték ki.

- A XIX. századi lovas versenyek hangulatát idézi meg a Szent György kupa díjugrató lovasverseny. Ahogy korábban, így  rendezvényünk az idén is „mindenkié”. Erről a Tavaszi Gyermekbarát Játszósétány kialakításával, kisállatvásárral is gondoskodunk. Belépődíjat nem fogunk szedni - tette hozzá.

A Szent Kereszt-templom előtti téren idén sem marad el a lovas áldás, a felvonulást követően lovasbemutatók, Tata és környékének lovas hagyományait bemutató kamarakiállítás is lesz, valamint hagyományos kézműves bemutató is várja majd az érdeklődőket az Esterházy-kastélyban és az előtte elterülő téren.

A több napos program természetesen több látnivalót is kínál. Western lovasverseny és bika ródeó show is lesz, valamint cowboys and cowgirls parti és karaoke.

- A Tavaszi Gyermekbarát Játszósétány minden aprótalpút elvarázsol majd. Lesznek itt különleges járművek, mászófal, de játékpark is, hogy csak néhányat említsünk a tucatnyi lehetőségből. A járási hagyományőrzők is bemutatkoznak. Szombaton nyolc órakor kezdődik a Szent György kupa, amely megyei díjugrató versenyként lehetőséget biztosít szűkebb hazánk lovasainak, akár az amatőröknek is a megméretésre. Számos előadás, bemutató is várja majd a lovas hagyományok iránt érdeklődőket, a lovassport elkötelezett híveit - sorolta a programokat Straubinger Zoltán.