39024
Lépj pályára
Tíz-tíz magyarországi és szlovákiai fiatal elhelyezkedését segíti a Kárpátok Alapítvány. Lezárult a „Lépj pályára!- Civilek a fiatalok munkaerő-piaci esélyeinek növeléséért" (HUSK/1101/1.6.2/0107) projektindító konferencia 80 fő jelenlévővel és számos neves előadóval. 

Lépj pályára – civilek a fiatalok munkaerő-piaci esélyeinek növeléséért elnevezéssel konferenciát rendeztek április 11-én Egerben. A konferencia a Kárpátok Alapítvány és partnere, a Karpatská nadácia szervezésében valósult meg.

Az rendezvény középpontjában Magyarország és Szlovákia keleti térségében élő fiatalok munkaerő-paci helyzete állt, amelyen részt vettek magyar és szlovák fiatalok, a civil szervezetek mentorai, és a munkanélküliséggel foglalkozó regionális és helyi szervezetek képviselői, valamint meghívást kaptak az északkelet-magyarországi és kelet-szlovákiai régió jelentősebb vállalatai, köztük több fejvadász cég is.

Az előadások különösen a 30 év alatti fiatal, főként képzett, de hátrányos helyzetű munkavállalókat kívánta megszólítani. A résztvevő érdeklődőknek számos gyakorlati tanáccsal szolgáltak, hogyan növeljék esélyeiket a munkaerő-piacon.

A projekt legfőbb célja volt, hogy létrehozzon egy gyakornoki programot, melynek keretében mindkét országból tíz-tíz fiatal el tud majd helyezkedni tíz-tíz civil – főként oktatásüggyel és környezetvédelemmel foglalkozó – szervezetnél, hogy ez a fajta tapasztalatszerzés is növelje a fiatalok munkaerő-piacon való elhelyezkedését.

A konferencia szervezői egyúttal remélik, hogy a projekt hozzájárul az észak-kelet magyarországi és kelet-szlovákiai térség gazdasági növekedéséhez és versenyképességének javításához.