Tudtad, hogy az illóolajok és egyes natúrkozmetikumok felfrissítik és feltöltik a testet és a lelket is? Fedezd fel a kézműves szappanok csodáját! Szerencsére egyre többet hallunk olyan természetes alapú kozmetikumokról, amelyek nemcsak bőrünkkel képesek csodát tenni, hanem a károsnak gondolt kozmetikai összetevők miatt aggódók számára is biztonságosak.

 A Zelka Szappanmanufaktúra, amellett, hogy természetes alapú kozmetikumokat gyárt, valódi kézzel készített termékeket is árusít a webshopjában.

   .– A Zelka szappanmanufaktúrát Budaházy Tünde álmodta meg. Hogyan kezdődött a történet, honnan ered a Zelka elnevezés?
  
– Régóta érdekelnek a természetes alapú kozmetikumok, és ennek kapcsán találkoztam a szappankészítéssel is. Ez nagyon izgalmas, kreatív tevékenység, ami hobbinak indult, és gyorsan szerelem lett.

Ahogy megismerkedtem vele, tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Így indult el a Zelka Szappanmanufaktúra. A Zelka név pedig lányaim nevének kezdőbetűiből áll össze: ők Zita, Eszter, Lili, Kata, és Anna.

– Hogyan készül egy Zelka natúrszappan?

– Folyamatosan olvasom a gyógynövényekkel, illóolajokkal foglalkozó írásokat és emellett rendszeresen konzultálok kozmetikai és bőrgyógyász szakemberekkel. Ezek alapján alakulnak ki a konkrét termékelképzelések. Ezután el kell dönteni, milyen hatóanyagok milyen arányban kerüljenek a szappanba, és, ha fejben megvan az egész, akkor kezdődik a tesztgyártás. Egyszerre általában csak kisebb mennyiség, néhány rúd készül, amit – ugyanúgy, ahogy a sajtoknál – pár hetes érés, száradás után lehet kipróbálni. Az elkészült szappanokat a család, a barátok és szakemberek segítségével teszteljük, és az eredmények alapján módosítjuk, finomítjuk a receptúrákat.
   .
- Milyen alapanyagok kerülnek a szappanokba?

- A Zelka Szappanok különlegessége, hogy nem szappanpehelyből, hanem gondosan összeválogatott olajok és zsírok házasításából készül. Így sokkal jobban ápolnak, és sokkal tisztábbak, mint amiket a nagyüzemi gyártásban pehelyből készítettek. A Zelka szappanokban a készítéshez felhasznált színezőanyagok és illatanyagok pedig olyan gyógynövények és illóolajok, amelyek önmagukban is számos jótékony hatással rendelkeznek. A Zelka szappanok ezért nemcsak jól tisztítanak, hanem ápolnak is, és valamilyen aromaterápiás tulajdonsággal is rendelkeznek.                                                             

- A szappanok mellett más termékek is megtalálhatóak a webshopban?

- A Zelka Szapppanmanufaktúra nemcsak szappanokat, hanem arckrémeket, valamint olyan illóolajokat is készít, melyek párologtatóban, vagy fürdővízben remek aromaterápiás hatásúak. A krémek között vannak hidratálók, és ránctalanító is, ami közös bennük az, hogy minden esetben színezék, illatanyag és parabénmentesek, valamint nem tartalmaznak kőolajszármazékokat sem.

Forrás: astronet.hu