Feldobnád a szobát valami egyedivel? Egyik kaspó sem tetszik a kertészetek polcain, vagy túl drágák?
Hát készítsd el magad a lakásodra szabott kaspót!

 A kézzel készült kaspókhoz csak pár alapanyagra van szükséged:

- agyagcserép agyag alátéttel
- festék (lehet vízfesték, olajfesték)
- száraz falevelek, apró kavicsok, gyöngyök, kagylók
- fényes lakk
- ragasztóanyag (érdemes beruházni egy Patex pisztolyra, mert széleskörben hasznosítható a háztartásban).

Az agyagcserepek oldalára ceruzával rajzoljuk rá halványan a kívánt mintát, majd a vonalak mentén festékkel díszítsük ki a cserepet. Festhetünk rá csíkokat, pöttyöket, pillangókat és megannyi díszes mintát. Hagyjuk megszáradni a mintát, majd fessük át lakkal is, hogy tartósítsuk és fényesítsük a cserép oldalát.


Ha még tovább cicomáznánk a cserép oldalát, akkor még lakkozás előtt ragaszthatunk rá félbevágott kagylókat, apró kásagyöngyöt.

Homokkal is díszíthetjük a cserép oldalát méghozzá úgy, hogy ragasztóval bekentjük a cserepet, majd homokba forgatjuk. A homok így megtapad a cserép oldalán, majd száradás után lelakkozzuk óvatosan. Ebben az esetben ajánlottabb fújós lakkspray-t használni.

Mivel a cserepek alján lyuk van, ezért ne felejtsünk el alátétet használni!


Érdekes csíkokat szeretnél készíteni, de nem lesz szép egyenes a vonalazás? Használj hozzá ragasztószalagot! A ragasztószalagot a kívánt mintázatban rátekerjük és a kimaradó részeket kell csak lefesteni. Száradás után távolítsd el a ragasztószalagot, és máris kész a csíkos kaspó! Ugye nem is olyan nehéz!






Forrás: szepzold.hu