Két hét múlva indul a TV2 nagyszabású szombat esti műsora, Az ének iskolája. A műsor nem tehetségkutató, hanem tehetséggondozó jellegű lesz, 8 és 14 év közötti, kiemelkedő énektudású és tehetségű kisgyermekeket mutat be.

enekiskolaja
A TV2 új produkciójában nem lesz cikizős casting adás, nem lesz kiesés és csalódás, nincs durva kritika. A gyerekek kizárólag pozitív megerősítéseket kapnak egy olyan különleges osztály tagjaként, amely az adások alatt végig együtt marad.

A zsűrit négyen fogják alkotni: Szandi, Szulák Andrea, Hajós András és Király Viktor, akik amolyan tanári szerepet is kapnak a produkcióban A műsorvezető/osztályfőnök pedig Friderikusz Sándor lesz.

Az ének iskolájában összesen 16 kiválasztott gyerek fog szerepelni és négyes csoportokban osztják be őket a „tanárokhoz”, akik tanácsokkal látják el őket. Kiesés helyett jutalmaznak: minden héten a legjobban szereplő gyerek a tanárával együtt közösen énekelhet. A zsűri a gyerekeket nem kritizálja, csak építő, pozitív megerősítést kapnak.

Az elmúlt években tehetségkutató műsorokban már Hajós András és Friderikusz Sándor is feltűnt. Hiszen Hajós zsűritag volt az RTL Klub Csillag születik, és a Viasat 3 A cég hangja című műsorában. Friderikusz korábban a Megasztár zsűrijében kapott szerepet, a 2000-es évek elején pedig a TV2-n már vezetett egy Gyerekszáj című műsort. Utóbbiban és Az ének iskolájában az a közös vonás, hogy egyik műsor sem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak szól.

Az ének iskolája április 20-án startol és 10 epizódból áll, azaz egészen június végéig fog tartani. A produkció egy izraeli formátum, a Master Class alapján készül. Az eredeti műsor hatalmas sikert aratott Izraelben, 48 százalékos átlagos közönségaránnyal futott, és a népesség 80 százaléka találkozott a műsorral.



Forrás: http://www.mmonline.hu