Páva Zsolt lányát megtámadták Pécsett az alagútnál péntek hajnalban. A rendőrség keresi az elkövetőt és kéri a lakosság segítéségét, hogy ha bármit tud, vagy felismeri a képen látható férfit, akkor ne habozzon és hívja a 107-et.

A rendőrség végre megszólalt Páva Zsolt lányának megtámadásának az ügyében. A közlemény szerint, 2013. április 5-én hajnali 4 óra körüli időben Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál egy egyelőre ismeretlen férfi leszólított egy fiatal lányt, majd bántalmazta. A 20 éves sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.
A támadó 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas, kerek formájú, szakállas, vagy borostás arcú, barna hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor farmernadrágot, bőrkabátot, narancssárga színű, zipzáras kapucnis pólót, valamint fehér talpú fekete színű cipőt viselt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a személyleírás, vagy a térfigyelő kamerák által készített felvétel alapján a támadót felismerni véli, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-72-504-400 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Mint elsőként beszámolt róla a Pécsi STOP, csütörtök este Pécsett az alagútnál megtámadtak egy fiatal hölgyet, akit meg akartak erőszakolni. A hölgy nem hagyta magát ezért megverték. Úgy tudni, létezik az esetről videofelvétel.

A polgármester közleménye

Páva Zsolt, Pécs polgármestere cikkünk megjelenése után nem sokkal az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

"Mára virradó hajnalban brutális támadás érte a 20 éves kislányomat Pécsett. Barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog, a belvároson keresztül. Az úton egy férfi követte, próbált vele szóba elegyedni, de ez nem sikerült. Majd ezt követően szexuális zaklatás szándékával megtámadta a lányomat, aki szerencsére képes volt védekezni, így sikerült megakadályoznia a legrosszabat, ami egy nővel történhet. Védekezés közben azonban nagyon súlyosan megsérült. A támadó eltörte az arccsontját, az orrát, szétszaggatta a ruháit, testén számos zúzódás található. Jelenleg is kórházi ápolásra szorul.

Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető.

A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy a családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is."

Az MSZP is reagált az esetre

"A Magyar Szocialista Párt együttérzését fejezi ki Páva Zsolt és családja részére.
Mélységesen elítélünk minden erőszakos cselekedetet, amely városunk bármely lakosa ellen irányul, legyen az akár a polgármester családtagja vagy bármely más pécsi.

Reméljük, a rendőrség a tőle elvárható gyors és szakszerű munkával kézre keríti a tetteseket.

Ugyanakkor tiltakozásunkat fejezzük ki a városunkban egyre nagyobb mértékben eluralkodó erőszakos cselekmények miatt és felszólítjuk a döntéshozókat, illetékes szerveket, hogy azonnali intézkedéseket eszközöljenek, hogy a pécsiek ismét biztonságban érezhessék magukat városunkban.

Magyar Szocialista Párt Pécsi Szervezete"