Nem kellett megerőltetni magukat a debrecenieknek. Alacsony iramú mérkőzésen, laza passzolgatással is könnyedén verte az Egert a bajnokcsapat. DVSC-TEVA - Eger 3-0
 

dehir.hu - “Hát, ha most sem nyerünk, akkor elbújhatnak a fiúk…” “Az Eger ellen csak nyerünk…” “Ta figyelj, én a múltkor a tévét is kikapcsoltam, már nézni se bírtam, ahogy játszottunk…”

Azért jó a lelátó mögötti sajtópáholyban ülni, mert közel vannak a szurkolók, akik a meccs előtti mondataikkal rögtön helyzetbe hozzák az újságírót. A hallottak nagyjából vázolták is a Lokinál kialakult helyzetet. A csapat mostanában nem úgy játszik, ahogy azt elvárják a drukkerek…

Az Eger ideális ellenfél volt ahhoz, hogy a DVSC-TEVA javítson a tavaszi mérlegén. A vendég együttes hagyta, hogy a debreceniek birtokolják a labdát, legtöbbször csak passzív szemlélői voltak a hazai csapat labdajáratásának. Az más kérdés, hogy a Loki csak óvatosan támadgatott a meccs elején, nem ugrott egyből neki az ellenfélnek. Aztán eltelt úgy 25 perc, hogy a DVSC-nek nem volt igazán nagy helyzete, az iram pedig… Maradjunk abban, hogy nem szédült tőle a közönség.

Az Eger először a félidő derekán ugrott meg. Akkor Koós került szembe Verpecz-cel, akinek minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy megmentse a góltól a csapatát.

Mintha ettől kapott volna észbe a Loki. Egy szép Coulibaly-Sidibe összjáték után utóbbi kotorta be a labdát nagyjából 50 centiről. 33. perc: 1-0

Galéria megnyitása (22 kép )

Aztán folytatódott a labdatartás. A Loki nem túl nagy meggyőződéssel tovább támadgatott, de a szünet előtt nem lőtt újabb gólt.

A folytatásban sem sokat változott a játék képe. A debreceniek fociztak, az egriek pedig csak nézték.
Megint jöttek a helyzetecskék, megint a vendégek térfelén tanyáztak a csapatok, aztán megint eltelt 25 perc igazi nagy helyzet nélkül. A szurkolók talán csak azért nem panaszkodtak, mert szépen sütött a nap és amikor éppen nem történt semmi, akkor tudtak napozni.

Aztán jó félóra után megint lőtt egy gólt a Loki. A veszélyesen futballozó Adamo Coulibalyt rúgták fel a 16-os előtt, a megítélt szabadrúgást pedig Selim Bouadla tekerte mesterien a kapuba. 74.perc: 2-0

Ezt követően felszabadultabban futballozott a Debrecen, szinte hallattszott, ahogy a labdarúgók lábáról leesik a béklyó. A 80-ik percben Adamo Coulibaly fejelt gólt egy szögletet követően és ezzel ismét átvette a vezetést a góllövőlistán.

A meccs végén még volt egy-két hazai helyzet, de újabb gól nem esett. Ezúttal megizzadni sem kellett a győzelemért, a Loki könnyedén nyert a motiválatlannak tűnő Eger ellen.

Mesterszemmel:

Mészáros Ferenc, Eger FC: az első félidőben, még 1-0-nál is voltak lehetőségeink, azt tudtuk, hogy ha még egy gólt kapunk, nehéz. Sajnos ez bekövetkezett. Úgy érzem, az elején tartottunk magunkat, de ilyen hetek után természetes volt, hogy egy idő után összeesünk. A klub jövőjével kapcsolatban több ígéretet kaptunk, remélhetőleg jövő héten rendeződik az egyesület sorsa.

Kondás Elemér, DVSC: Nagyon kellett ez a győzelem, mindegy volt hogy,an, de nyerni kellett. Fontos, volt, hogy gólt tudjon lőni, görcsösen játszottunk, kellett a gól, hogy megnyugodjunk, de lőhettünk volna többet is. A legfontosabb, most az volt, hogy győzzünk. Vártuk már, hogy Sidibe gólt lőjön, sokat beszélgettünk vele erről, ez most kijött.

Labdarúgó NB 1, 23. forduló

DVSC-TEVA – Eger 3-0 (1-0)
Oláh Gábor utca, 2500 néző

DVSC-TEVA: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut – Ramos – Bódi (Szécsi 75′), Se. Bouadla (Ferenczi 78′), Szakály (Czvitkovics 46′) – Coulibaly, Sidibe
Vezetőedző: Kondás Elemér

Eger: Sztankó – Balog, Mecinovics, Koné, Preklet – Koós, Pavicsevics (Kabele55′), Buacs, Farkas – Németh (Szabó 64′), Horváth (Lasimant 71′)
Vezetőedző: Mészáros Ferenc

Gól: Sidibe (33′), Bouadla (74′), Coulibaly (80′)
Sárga lap: Korhut (40′), Ferenczi (82′)