Exkluzív felvezető műsor, világbajnok szakértő teszi még izgalmasabbá a Szombaton Uxue Bilbao - Lokomotív Kuban összecsapást, a Pólus Online partnertelevíziójában az Eurosport 2-n.

Párizs – 2013.04.11. - Az Eurosport gyártja és közvetíti a kosárlabda Európa Kupa fináléját április 13-án, amelyet a belga Charleroi-ban rendeznek. Az Eurosport helyszíni szakértője az egykori NBA játékos, olimpiai ezüstérmes, világbajnok Aleksandar "Sasha" Djordjevic lesz.

A charleroi-i döntővel zárul az Európa Kupa idei szezonja, amelyet a férfi kosárlabda kedvelői egész idényben követhettek az Eurosport 2-n. Nem lesz ez másként jövőre sem, hiszen a sorozat szervezőjével, Euroleague Basketball-al sikerült megújítani az együttműködést a 2014/2015-ös idényig.

Az Eurosport 2 csapata a döntő minden pillanatát igyekszik megosztani a nézőkkel a csapatok érkezésétől kezdve a pályára lépésig.

Az élő program 20:30-kor kezdődik egy 30 perces felvezető műsorral, amelyben összefoglaljuk mindkét csapat útját a döntőig és néhány kulisszatitokba is beavatjuk a szurkolókat, amelyen keresztül betekintést nyerünk a csapatok életében a reptértől a masszázstermen át a hotel szobáig.

A Bilbao színeiben olyan klasszisok lépnek pályára, mint a világbajnok Alex Mumbru vagy az olimpiai ezüstérmes Raul Lopez, míg a Lokomotívot az Euroliga győztes Nick Calathes és Alex Maric erősíti.

Az a csapat, amely szombat este diadalmaskodik, jövőre az Euroligában szerepelhet. Az elmúlt évek tapasztalata alapján a jobb csapatokkal is felvehetik a versenyt az elsőszámú kupasorozatban is.

Természetesen, szakértőn "Sasha" Djordjevic is megosztja gondolatait az Eurosport 2 helyszíni stúdiójában, ahonnan élőben jelentkezik közvetlenül a meccs előtt, azonnal a mérkőzés után és természetesen a félidőben is elemzi az aktuális állást. Az egykori jugoszláv válogatott karrierjét három Európa bajnoki cím 1991,1995 és 1997), világbajnoki aranyérem (1998) és olimpiai ezüstérem (Atlanta 1996) fémjelzi.

A döntő végén Robbie készít interjút a mérkőzés MVP-jével, az edzőkkel és a játékosokkal.

Tartsanak velünk szombaton 20:30-kor az Eurosport 2-n!