A badacsonyi hegyoldalon állva elterül előttünk a Balaton, a szőlőhegy lankái, a Bazaltbor Pincészet díjnyertes épülete. A Borhotel teraszán állva nem is lehet ennél nagyszerűbb látványt elképzelni, amelyhez már csak néhány korty, a helyi ízeket és illatokat felvonultató Laposa Friss fehérborra van szükség, amelyet a Nők Lapja Évszakok ajánlására választottunk.

A Badacsonyi táj képei, a környék illatai, a jellegzetes kövei mind-mind olyan apróságok, amelyek ezt a vidéket egyedivé és csodálatossá varázsolják. Mindennek köszönhetőn Badacsony egyre inkább a fehérborok kedvelőinek Mekkája, ahová azért zarándokolnak, hogy például a szürkebarát különleges aromáit autentikus környezetben élvezhessék. Nincs is a Borhotel teraszánál erre alkalmasabb helyszín az egész hegyoldalon, különösen, ha a Laposa Friss borokat a helyi sajtokkal párosítva kóstoljuk.

A Nők Lapja Évszakok ajánlására találtunk rá a Laposa Friss borok választékára, amely Pinot gris-ből, Illatosból és Olaszrizlingből áll. Három bor, amely magában hordozza a környék minden jellegzetességét, mégis egyedi, különleges aromákat idéz vissza.

A borok önmagukban harmonikusak és jellegzetesek, és megtaláljuk bennük azt a különlegességet, amelyet a Borhotel teraszán kortyolgatva éreztünk. A különlegesség pedig nem más, mint a Pincészet épülete, amely a világ legszebb ipari épülete díjat nyerte el 2011 februárjában, a világ legjelentősebb építészeti portáljának szavazásán. Az épület ugyanis tökéletesen tükrözi azt a maximalizmust és gondosságot, amelyet a borokban ugyan úgy tapasztalhatunk.

Mit is kívánhatnánk jobbat egy megfáradt vándornak, mint egy pohár Laposa Friss Olaszrizlinget, Pinot gris-t, vagy Illatost a Borhotel teraszán kortyolgatva. Egészségére!

Forrás: ellemagazin.hu