Nemrég találtam rá a Falusi Libák nevű gasztroblogra, ahol
szuper recepteket töltenek fel a lányok, ráadásul olyan leírással, hogy még egy
kezdő is könnyedén elboldogul velük.
Ez a recept sem találja fel a spanyolviaszt, a hozzávalók
többnyire megtalálhatók minden háztartásban, vagy ha nem, a legátlagosabb
boltban is beszerezhetők, és az elkészítése sem vesz túl sok időt igénybe. A
végeredmény mégis egy különleges és nagyon finom édesség, ami reggelire vagy
uzsonnára is remek alternatíva.
Csokis-sajtkrémes keksz
Hozzávalók a tésztához:
2 csésze liszt (a csésze 2,5 dl-es)
0,5 csésze kakaó
1 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
1 csésze cukor
0,5 csésze natúr joghurt
1/3 csésze olaj
3 tojás
A krémhez:
100 gr vaj
100 gr krémsajt
3/4 csésze porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna
és só) keverjük össze egy tálban. Majd vegyünk egy másik tálat, amiben a
cukrot, a joghurtot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Ehhez öntsük
hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük még néhány percig. A kész masszát
pihentessük 30 percig a hűtőben. Az eredeti recept ezen a ponton azt javasolja,
hogy töltsük a tésztát habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy
sütőpapírral bélelt tepsire. Én nem bíbelődtem habzsákkal, hanem egy teáskanál volt
a mércém és azzal adagoltam a korongokat. Bármelyik módszert is követjük,
ezután 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre őket. A krém
hozzávalóit robotgéppel keverjük habosra, majd kenjük két kihűlt kekszkorong
közé.
Forrás: ellemagazin.hu
0 Megjegyzések