Nemrég találtam rá a Falusi Libák nevű gasztroblogra, ahol szuper recepteket töltenek fel a lányok, ráadásul olyan leírással, hogy még egy kezdő is könnyedén elboldogul velük.

Ez a recept sem találja fel a spanyolviaszt, a hozzávalók többnyire megtalálhatók minden háztartásban, vagy ha nem, a legátlagosabb boltban is beszerezhetők, és az elkészítése sem vesz túl sok időt igénybe. A végeredmény mégis egy különleges és nagyon finom édesség, ami reggelire vagy uzsonnára is remek alternatíva.

Csokis-sajtkrémes keksz

Hozzávalók a tésztához:

2 csésze liszt (a csésze 2,5 dl-es)
0,5 csésze kakaó
1 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
1 csésze cukor
0,5 csésze natúr joghurt
1/3 csésze olaj
3 tojás
A krémhez:

100 gr vaj
100 gr krémsajt
3/4 csésze porcukor ízlés szerint
Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna és só) keverjük össze egy tálban. Majd vegyünk egy másik tálat, amiben a cukrot, a joghurtot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Ehhez öntsük hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük még néhány percig. A kész masszát pihentessük 30 percig a hűtőben. Az eredeti recept ezen a ponton azt javasolja, hogy töltsük a tésztát habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Én nem bíbelődtem habzsákkal, hanem egy teáskanál volt a mércém és azzal adagoltam a korongokat. Bármelyik módszert is követjük, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre őket. A krém hozzávalóit robotgéppel keverjük habosra, majd kenjük két kihűlt kekszkorong közé.

Forrás: ellemagazin.hu