A posztrock és az ahhoz kapcsolódó stílusok állnak a középpontban április 13-án szombaton a fővárosi R33 klubban az Astral Space Fesztiválon. 

A nemzetközi sorozatnak szánt Astral Music Fesztivál első rendezvényén három ausztrál zenekar, a Heirs, a Tangled Thoughts of Leaving, valamint az Ascetic is fellép, mellettük játszik a brazil Labirinto, a dán Shaking Sensations, a hazai előadók közül pedig a SoNaR és a Kamikaze Scotsmen.

"Az este fél 8-kor kezdődő koncertfolyam azokat a zenéket és zenészeket helyezi fókuszba, akik nem félnek kilépni az ismeretlenbe, és mindannyian tagjai a három kontinensen átívelő Astral Space közösségnek" - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A fellépők közül a legnagyobb név az ausztrál Heirs, amely úttörő posztmetál zenekarnak számít, és korábban már fellépett Budapesten is. Szintén ismert a nemzetközi zenei életben a Sao Pauló-i Labirinto, amely fantáziadús, felforgató és érzelmes muzsikát játszik. A Perth-ből érkező Tangled Thoughts of Leaving zongoraközpontú produkciójában a progresszív rock, a dzsessz, a noise, a metál és klasszikus filmzenei stílus jegyei keverednek. A melbourne-i Ascetic a poszt new-age egyik markáns képviselője.

Izgalmasnak ígérkezik a saját zenéjét posztpopnak nevező magyar SoNaR koncertje is. A szintetizátor és a gitár együttes hangzására épülő, lebegő instrumentális zenét játszó csapat tavaly megjelent albumát, az On Airt a közönség és a szakma is kedvezően fogadta.