"Szelíd dombocskák
mögött tűnt tova a könnyű nyári eső. Hűs szél
frissen kaszált széna illatát hozva zavarta
el az egész napi fulladtságot. Boldog
nyugalom volt. Csak a falevelek susogtak,
pacsirta dalolt a virágos rét felett.
Harangszó szállt a faluból. Rezső
Úr komótosan pipázva, kastélya tornácáról
hízlalta szemével a kövéren ringó
grófi mezőket."

NAPJAINKBAN: Meghitt családi kastélyszálló Tolnában. Magyarországi üdülése, belföldi nyaralása során egy másik, nyugodt-békebeli világot fog találni. Apró rusztikus kastélyhotelünk egyben bensőséges, romantikus hotel is, ahol megvalósíthatja álmát: akár egy esküvőt   kastélyban. Csillogásmentes igényesség, egy másfajta exkluzivitás - ha Ön nem elégszik meg a "tucatturizmussal", ha valami szokatlant keres.



Szenvedéllyel, szeretettel élesztettük fel, idézzük meg e letűnt, békés világot. Amennyiben Ön "A kastélyszállót", vagyis egy szokásos, hamisan  csillogó kastélyhotelt keres, akkor az Apponyi Kiskastély nem Önnek való! Rohanó korunkban sokan vágyunk egy természetesebb életre. Mi nem a legfelső arisztokrácia pazar életét mímeljük; hanem a grófi lét falusiasan bájos, autentikusan feltámasztott békebeli miliőjét nyújtjuk. Kastélyszállónkban  valódi és értékes antik berendezéssel (bútorok, órák, képek, kézi csomózású perzsa szőnyegek) és építészettel fog találkozni. Itt ezt élheti át.
Érzett már borzongást, amint a történelem lehelete megérintette? Az Apponyi Kiskastélyt és parkját a legnagyobb gondossággal, a régi tárgyak iránti tisztelettel és korhűséggel állítottuk helyre. Antik bútorok és festmények, aprólékosan megálmodott miliő adja a díszletet időutazásához. Ön, Kedves Látogató, kastélyhotelünkben egy másik világba csöppen, nem egy szokásos kastélyszállóban fogja érezni magát. Mintha a Gróf vendége lenne… mintha Dr. Apponyi Rezső Gróf, épp csak nem lenne itthon. Négy fős személyzet szolgálta a grófékat; most Ön is átélheti ezt a családias légkört.

Nyaralás Magyarországon: belföldi nyaralás közel otthonához egy különös, apró kastélyszállóban...kiruccanás egy másik korszakba, egy másik világba.
Élje át különös miliőnket: üdüljön kastélyszállónkban! Ajándékozza meg Önmagát és szeretteit akárcsak egyetlen hétvégével, hosszú hétvégével!
Szekszárdi borozások, bortúrák, környékbeli programok, fesztiválok, városlátogatások  kitűnő kiindulópontja romantikus hotelünk.
Meghitt, zárt körű esküvő kastélyszállóban - varázsolja el Önmagát és jövendőbelijét, szeretteit!
Emelje ki vállalkozását a konkurencia szürke tömegéből! Kisebb céges tréningek, vezetői tréningek egyedi helyszíne kastélyszállónk: falusi idill, programlehetőségek tömkelege, zárt körben - Budapesttől mindössze egy órára.



Oscar-díjas szállóvendégünk, Jiří Menzel

2013. áprilisában ismét nálunk fog pihenni a világhírű filmrendező Jiří Menzel. Érkezése napja akciódús lesz, majd  utána 5 napig teljesen lezárjuk a kastélybirtokot a külvilág elől: április 20. szombaton szűk körű (max.40 fős) GasztroMozi-esténk díszvendége lesz. Töltse Vele, velünk Ön is ezt az egyedülálló estét!

Program: Sörgyári capriccio vetítése, kötetlen beszélgetés a rendezővel, egymással, cseh ételek, sör és zene mellett...együtt Jiri Menzellel! Laza öltözet szükséges.

A GasztroMozi esten csak kastélyszállónk vendégei vehetnek részt. Ugyan már csak 3 szobánk szabad erre a hétvégére, kérje ajánlatunkat.

Libanoni cédrus emlékezteti a látogatókat arra, hogy legelőször pontosan 2 éve az Apponyi Kiskastélyban szállt meg Jiří Menzel.
VIDEO:


Ugyanis ezt a facsemetét ültette el a parkban a világhírű cseh filmrendező.
Ezt írta vendégkönyvünkbe távozásakor: "Ebben az őrült világban minden megért napért legyen hálás az ember, főképp ha az ilyen szép – MINT ITT. Köszönet az itt töltött órákért".

Kapcsolat

    7057 Medina, Rákóczi F. u. 21.
    Horváth Csilla +36 30 860 9564
    « info@apponyi-kastely.hu
    « Térkép (Google Maps)