Vitathatatlan: a barna hajkorona nem rántja úgy mágnesként magára a tekintetet, mint a platina szőke vagy a tűzvörös, ám ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne izgalmas, megkapó.

A sokak által unalmasnak titulált barnának ugyanis számtalan árnyalata létezik, a világosabbtól az egészen sötétig, a vörösesebbtől a mattabbig, ráadásul ha nem homogén, hanem az árnyalatok rafinált elegyítésével komponáljuk meg a frizurát még több lehetőségben tobzódhatunk. Íme néhány ötlet:

Most jöttem a strandról

A nap csókolta hatást keltő tincsek, melyek 2-3 árnyalattal világosabbak az eredeti színnél, lágyítják az arcvonásokat. A frizura nagy előnye, hogy a lenövés is természetes hatású, azaz csak ritkán kell színeztetni a hajat, nem igényel sűrű gondoskodást ebből a szempontból. A laza, réteges frizurát viselők azonban legyenek óvatosak, mivel ha túl világos árnyalatot választanak, a hajvégek átlátszónak, vékonynak fognak tűnni.

A karamella 50 árnyalata

Nem ötven, de sok. A hajtőnél a legsötétebb, és úgy világosodik a hajvégek felé. Ha Jennifer Lopezéhez hasonló frizurát szeretnénk, akkor egy világosbarna alapra kérjünk világosabb csíkokat az arcot körülölelő tincsekre, melyek a hajvégek felé egyre világosodnak. Készüljünk fel rá, hogy 20 percnél jóval többet fogunk a fodrászunk székében ülni.

A méz ragyogása

Természetes középbarna a hajunk? Akkor bolondítsuk meg egy kis mézes ragyogással, azaz húzassunk bele lágy arany és méz árnyalatokat. Egyből életteli lesz a frizuránk, viszont csak akkor szavazzunk rá, ha szeretünk erősen sminkelni, vagy arcunk határozott vonásokkal rendelkezik. Ellenkező esetben ragyogó helyett inkább elmosódottak leszünk.

Aranybarna

Aranybarnába belemosott méz és karamell árnyalatokból áll Natalie Portman frizurája, mely remekül kiemeli a szemszínét. Amolyan Jolly Joker ez az árnyalat, mivel a sápadtabb bőrűeknek ugyanolyan jól áll, mint az olivásabb tónusokkal büszkélkedőknek. Túlzások nélkül élénkíti az arcot. Ha a természetesség híve vagy, akkor minden bizonnyal szeretni fogod.

Szereted a gesztenyét?

Ez az a szín, mely mindenkinek jól áll. Ha igazán izgalmassá akarjuk tenni, akkor a középbarna alapba karamell és világos aranybarna színeket mossunk bele az arc keretezésére úgy középtájon és a hajvégeken. A szín kulcsa a vöröslő arany árnyalat, mely dimenziót ad a hajnak, sokkal gazdagabbnak, csokoládésabbnak mutatja.

Mesés mahagóni

Ez a frizura csak azoknak ajánlott, akik sűrűn járnak hajszalonba, mivel ha nincs rendszeresen utánfestve, akkor hamar elhanyagolt, lenőtt hatást fog kelteni. Ha az alaphajszínünk hasonlít Salma Hayekéhez, akkor kérjük meg a fodrászt, hogy a tincsek közepétől világosítson, 2-3 árnyalatot, és hogy adjon hozzá helyenként gesztenyebarnát is.

Hamvas barna

Középhosszú, hosszú rétegesen vágott hajon mutat a legjobban ez a természetes hajszínre alapozott, csupán a végein a hamvasbarna hidegségébe egy kis melegséget csempésző, karamellel világosított szín.

Hamvas barna, sötéten

Az előbbi alap sötétebb változata, mely nagyon szép ragyogást kölcsönöz Katie Holmes szemeinek. Mikor sötét árnyalatokkal kacérkodunk, akkor nem árt a magasságról, hosszúságról se beszélni. Ha magasak vagyunk, és ehhez van hosszú sötét hajunk, az nagyon elegáns benyomást kelt, ám ha apró termettel áldott meg minket az ég, akkor ne legyen a frizura mindenütt egyforma hosszú, mivel az túl sok lesz, elveszünk benne. A rétegek mozgalmassá teszik a frizurát és a haj nem fogja eltakarni se az arcot, se az alkatunkat.

Füstös barna

Szinte mindenkinek jól áll ez a rendkívül sötét barna. Nem ad plusz színt az archoz, de szépen keretezi azt, mivel nagyon természetes. Csupán a nagyon világos bőrűeknek kell óvatosan kacérkodni ezzel a megoldással, mivel tovább sápaszthatja őket.

 Forrás: donna.hu