Nagyjából mindenki tudja, hogy nyáron, a speciális időjárási körülményeknek köszönhetően különleges ápolást igényel a bőr.
A drogériák tömve vannak a megfelelő készítményekkel, melyek mind csodálatos bőrt ígérnek, ám sokan szkeptikussá válnak a tengernyi ismeretlen összetevő láttán, és inkább a saját készítésű kencékre szavaznak, különösen, ami az arcmaszkokat illeti. Tény, hogy ez a módszer valamivel időigényesebb, mint kinyomni a tubusból a kész matériát, és kényelmetlenebb is, hiszen nem mindig sikerül eltalálni a tökéletes állagot, ennek ellenére érdemes belevágni, hiszen így tökéletesen biztos lehetsz benne, hogy csak természetes anyagok kerülnek a bőrödre. Összegyűjtöttük a három legütősebb nyári arcmaszkot, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is.

Tisztító maszk

Ez a maszk segít, hogy eltávolíthasd a pórusokba rakódott szennyeződéseket és faggyút. Keverj össze 1 evőkanál mézet 3-4 pépesített szőlőszemmel, majd kend az arcodra és hagyd hatni 20-30 percig. Ha már alaposan beszívta a bőröd a hatóanyagokat, mosd le langyos vízzel. Már első alkalommal sokkal tisztább lesz tőle a bőröd, de a tökéletes eredmény érdekében néhányszor meg kell ismételni a procedúrát.

Nyugtató-hámlasztó maszk

Nincs is jobb megoldás a tisztításra és az eltömődött pórusok szabaddá tételére, mint ez a házi készítésű maszk. Nem kell hozzá más, mint 2 evőkanál sütőtök, 1 evőkanál almaecet és fél evőkanál rózsavíz. Kend fel az így kapott masszát, hagyd hatni 10-15 percig, majd mosd le meleg vízzel.

Mélyhidratáló maszk

Nyáron különösen fontos a megfelelő hidratálás. Ez a maszk segít pótolni az elveszített nedvességet. Az eljárás a következő: pürésíts egy fél banánt és ugyanolyan mennyiségű avokádót, majd az így kapott masszát rakd hűtőbe félórára. Ha ezzel megvagy, kend az arcodra és hagyd fenn 15 percig, majd öblítsd le langyos víz.

Forrás: donna.hu