Ezerrel dúl a tavasz,aki csak teheti bringára pattan.Egy
kiadós tekerés után pedig jólesik egy pohár bor.Tisztán vagy felspriccelve,a
lényeg,hogy jó legyen.
Milyen egy jó bringás bor? - teszi fel a kérdést a
borravalo.hu.Nem is hagy kétséget afelől, hogy jó ivású legyen, vagyis könnyed,
zamatos, nincs szüksége nehéz alkoholokra. Az általuk összeállitott top 10-es
listát az Ebner Borzongás vezeti, úgyis mint az első klasszikus hazai
gyöngyözőbor. A második sincs híján a buborékoknak, az etyeki Kertész pince
habzó Királyleánykája 2011 óta slágertermék.
A sorban a következő egy Royal Tokaji Sárgamuskotály, majd
jön a Hilltop Sauvignon Blanc. Befigyel egy Fabro Nozze fehér házasítás, amit a
Gedeon Kékfrankos Rozé, Maurer Oszkár Zöldfülűje és a Vylyan KSZÍ követ. Végül
a sort a Meinklang Somlóifehér és a Nikolaihof Weingebirge Grüner Veltriner
Wachau 2011 Federspiel zárja, ami a világ első biodinamikus termelőjétől
származik. Na, ebből igen drága egy fröccs...
A borokról részletesen a blogon olvashatnak.Inni pedig
szigorúan bringázás után!
Forrás: hvg.hu
0 Megjegyzések