Ezerrel dúl a tavasz,aki csak teheti bringára pattan.Egy kiadós tekerés után pedig jólesik egy pohár bor.Tisztán vagy felspriccelve,a lényeg,hogy jó legyen.

Milyen egy jó bringás bor? - teszi fel a kérdést a borravalo.hu.Nem is hagy kétséget afelől, hogy jó ivású legyen, vagyis könnyed, zamatos, nincs szüksége nehéz alkoholokra. Az általuk összeállitott top 10-es listát az Ebner Borzongás vezeti, úgyis mint az első klasszikus hazai gyöngyözőbor. A második sincs híján a buborékoknak, az etyeki Kertész pince habzó Királyleánykája 2011 óta slágertermék.

A sorban a következő egy Royal Tokaji Sárgamuskotály, majd jön a Hilltop Sauvignon Blanc. Befigyel egy Fabro Nozze fehér házasítás, amit a Gedeon Kékfrankos Rozé, Maurer Oszkár Zöldfülűje és a Vylyan KSZÍ követ. Végül a sort a Meinklang Somlóifehér és a Nikolaihof Weingebirge Grüner Veltriner Wachau 2011 Federspiel zárja, ami a világ első biodinamikus termelőjétől származik. Na, ebből igen drága egy fröccs...

A borokról részletesen a blogon olvashatnak.Inni pedig szigorúan bringázás után!

Forrás: hvg.hu