Mint minden romantikus kapcsolat, a tiéd is nagy fellángolással indult, pillangókkal a hasadban, hosszú sétákkal, szenvedélyes éjszakákkal. Egymásnak vagytok teremtve, az összeköltözés pedig magától értetődik.

Egy idő után azonban azon veszed észre magad, hogy a partnered melletti élet nem olyan rózsaszín, mint előtte volt, és a legkisebb dolgok is nagy konfliktusokat eredményeznek.

Íme 5 olyan apró kis dolog, ami tönkretehet egy szép kapcsolatot:

1. Nincs “Jó reggelt” vagy “Jó éjszakát”

Annak ellenére, hogy első hallásra banálisnak tűnhet, egy “Jó éjszakát” igencsak sokat számíthat lefekvés előtt egy kapcsolatban. Leginkább a nők értékelik ezeket az apró gesztusokat, mert ezzel közelebb érezhetik magukat a partnerükhöz.

2. Külön hozott döntések

Egy kapcsolatot két ember tart össze. Még úgy is hogyha az egyik fél dominánsabb karakterrel bír, a legjobb mégis az lenne ha a pár közösen hozná meg a döntéseket, megbeszélné azt partnerével. Az étterem, egy film, egy közös nyaralás kiválasztása fontos elem, és ha neked kell ezeket a döntéseket mindig meghoznod, a partnered pedig folyton zsörtölődik, egy idő után kiborul a bili.

3. A háztartási feladatok elvégzése

“Én leviszem a szemetet, te elmosod az edényeket. Kb. így kéne kinézzen a háztartási feladatok megosztása, ha át akarod vészelni az idő vasfogát. A legtöbb alkalommal azonban ha a nő elkezd takarítani a férfi fejvesztve menekül, és inkább a haverjaival sörözik és meccset néz, mintsem neked segítene. Nem kell nagy géniusznak lenned, hogy rágyere, ez nem mehet így örökre.

4. A kompromisszumok hiánya

Egy kapcsolatban mindkét félnek hajlania kell a kompromisszumokra, ez pedig azzal jár, hogy nem mindig tudsz elmenni a haverjaiddal, vagy nem lóghatsz a csajokkal, helyette a pároddal kell foglalkoznod. De erre is van megoldás, rendezzetek közös programokat barátaitokkal, így a káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik.

5. Elfelejtett évfordulók

Kis dolog, de akár egy egész kapcsolat rámehet. A szakemberek szerint ennek fontossága attól függ, hogy hogyan nevelkedett az adott ember. Ha a családban fontos volt a születésnapok, évfordulók megünneplése, akkor ez a házasságban sem lesz elfelejtve. Ha tudod, hogy hajlamos vagy elfelejteni párod születésnapját, a közös évfordulókat inkább vezess naplót, ahova minden fontos dátumot beiktatsz. Nincs annál rosszabb, amikor elfelejt az ember egy, a párja számára fontos eseményt.

Forrás: twice.hu