Tíz illegális bevándorlót és egy embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök a hétvégén Győr-Moson-Sopronban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.

(MTI) - Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint vasárnap, rutinellenőrzés során állítottak meg egy furgont Hegyeshalomnál, az M1-es autópályán. Az osztrák rendszámú járművet egy pakisztáni férfi vezette, az utastérben három honfitársát szállította. Utóbbiak azonban csak a debreceni befogadó állomás területére érvényes igazolvánnyal rendelkeztek.
Mint mondta, a sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult, azt pedig egyelőre tisztázni próbálják, mi köze az ügyhöz annak az indiai férfinak, aki szabályos iratokkal ült a járműben.
Nem sokkal később egy magyar rendszámú kocsiban bukkantak négy afgán állampolgárra, ők szintén debreceni iratokkal rendelkeztek. Sopronban pedig három marokkói férfit tartóztattak fel a határrendészek; ők -  határ átlépésére nem jogosító - humanitárius tartózkodási engedéllyel próbáltak Ausztriába jutni - tette hozzá.
Jelezte: a tíz külföldivel szemben tiltott határátlépés megalapozott gyanúja miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség.