Megkezdődtek a magyar labdarúgó-bajnokság tavaszi küzdelmei. Kezdésként pécsi és diósgyőri győzelmeknek örülhettek a szurkolók, illetve szomorkodhattak az MTK és az Eger hívei.

ma.hu - Tavaszi rajt a labdarúgó OTP Bank Ligában

Az első tavaszi fordulóban a Pécs az MTK-t fogadta, és Zeljkovic szabadrúgásgóljával, majd Grumics találatával gyorsan 2-0-s vezetésre tett szert a piros-fekete együttes. Ladányi a 36. percben szépített, a meccs eredménye azonban nem változott a későbbiekben: a Lőrincz Emil-Márton Gábor vezette pécsiek otthon tartották a három pontot a 73 évesen és 204 naposan csúcsdöntő Garami József vezette MTK ellen.

Ugyancsak nyert a Diósgyőr, méghozzá Tisza korai találatával az Eger vendégeként, Vácon. Az egriek korábban Debrecenben, Diósgyőrben, a Fáy utcában voltak kénytelenek fogadni a vendégeiket a villanyvilágítás hiánya miatt. Ezúttal Vác fogadta be őket, az eredmény azonban egri szempontból továbbra is lesújtó.

Barcelona teszt

Folytatódtak a barcelonai Forma-1-es pályán az egye istállók tesztjei. Kisebb meglepetésre a pénteki nap a Lotusszal versenyző francia Romain Grosjeané volt, aki Jenson Buttont (McLaren) előzte meg a katalán versenypályán.

Se Balotelli, se Xavi

Hétvégi rangadók több nagy sztár nélkül: a barcelonai Xavi a Real Madrid elleni bajnoki derbit, míg a Milan támadója, Mario Balotelli a Lazio elleni rangadót kénytelen kihagyni, mindketten sérülés miatt szorulnak a lelátóra.