A havazás és a hófúvás miatt katasztrofálissá vált a helyzet Oroszország európai területének középső részén. A hatóságok rendkívüli helyzetet hirdettek ki 13 régióban, így a Kurszki, a Brjanszki, a Vlagyimiri és a Tulai területen (megyében).

MTI - Az Ukrajnával és Fehéroroszországgal határos Brjanszki területtől (megyétől) egészen a Moszkvától északkeletre lévő Kosztromáig, északról dél felé haladva pedig Tvertől Voronyezsig erős szél és havazás jellemzi az időjárást.
 
A hatóságok rendkívüli helyzetet hirdettek ki 13 régióban, így a Kurszki, a Brjanszki, a Vlagyimiri és a Tulai területen (megyében).
 
Voronyezsben a nyomozóhatóság büntetőeljárást indított körülbelül kétmillió rubel (24 millió forint) elsikkasztása miatt. A pénzt a hó eltakarítására kellett volna fordítani.
 
Moszkvát és környékét is beborította a hó. Az erős havazás reggel megbénította a közlekedést, estére azonban, ahogy ezt a yandex.ru internetes keresőprogram dugótérképe mutatta, sehol sem alakult ki közlekedési dugó. A hóhoz egyébként hozzászokott moszkvaiak főként a mellékutakról hiányolják a munkagépeket, és azt is kifogásolják, hogy az utóbbi 24 órában már a járdákat sem mindenütt takarították le.
 
Dél-Oroszországban az árvíz veszélyezteti a lakosságot. A Rosztovi területen (megyében) a Don folyó több mint húsz települést öntött el, közöttük Azovot és Taganrogot. Az Azovi-tenger partvidékén is több száz lakóház került víz alá. Az árvizet ott az erős szél keltette hullámzás okozta. Szaratovban is számítani kell árvízre. Ugyancsak árvízveszély van a szibériai Novoszibirszk környékén. A régióban a hadsereg segítségével robbantják szét a folyókon feltorlódott jeget.
 
Vlagyimir Putyin orosz államfő is intézkedni kényszerült a rendkívüli helyzetben. Utasította a régiók kormányzóit, hogy minden erőt mozgósítsanak a lakosság támogatására és a természeti viszontagságok leküzdésére.