Csütörtök hajnal óta havazik a nyugati országrészben. A Dunántúl nagy részén ráadásul viharos erejű széllökések is nehezítik a közlekedést. 

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője közleményében azt írta: Zala megyében csütörtök hajnali 3 órakor kezdett esni a hó, a havazás azóta átterjedt Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyére is. A Dunántúl nyugati felén jelenleg is változó intenzitással esik hó vagy havas eső. A hajnal óta lehullott hó vastagsága sok helyen már eléri az 5 centimétert.

A Dunántúl nagy részén, valamint Szikszó, Sátoraljaújhely és Nyíregyháza térségében erős vagy közepes erejű szél fúj, Fertőszentmiklós, Vasvár és Ajka környékén pedig viharos erejűek a széllökések.

A főutak Zala megyében és Ajka térségében latyakosak, Vasvár és Tapolca környékén hókásásak, Pápa és Tatabánya tájékán havasak, másutt vizes a burkolatuk. A mellékutak Zala és Veszprém megyében, valamint Csorna, Körmend, Vasvár és Tatabánya környékén havasak, hókásásak vagy latyakosak, más térségekben vizesek.

Városlőd és Pápa között kamionstopot rendeltek el, és a 82-es utat ugyancsak lezárták a teherautók előtt.

A havazás miatt öt kamion akadt el a 8123-as számú út 27-es kilométerénél Gántnál, ezért az utat teljes szélességében lezárták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A műszaki mentés idejére a Zámoly utáni körforgalomtól egészen a 8119-es számú útig van útzár. Kerülni Csákvár felé lehet.