Részben elismerték bűnösségüket a pécsi illegális valutaváltó feltételezett gyilkosai, akiknek pere szerdán kezdődött a Pécsi Törvényszéken.

(MTI) - A vádirat szerint az egymással rokoni, élettársi, baráti kapcsolatban álló két férfi és két nő tavaly elhatározta: anyagi problémái megoldására megszerzi a valutázó kertvárosi otthonában tartott nagy összegű készpénzt.

Az év május 28-án a bosnyák származású sértettnél takarító és vele intim viszonyban álló fiatalkorú negyedrendű vádlott révén bejutottak a lakásába, ahol a két férfi azért, hogy megtörje a valutázó ellenállását és árulja el, hol tartja a pénzét, sokkolóval, viperával, kalapáccsal bántalmazta, késsel többször megszúrta őt.

Az áldozat belehalt sérüléseibe, holttestén később több mint hetven külsérelmi nyomot talált az orvos szakértő. A támadók hatmillió forint értékben készpénzzel, értéktárgyakkal, s egyebek mellett tizenhárom doboz potencianövelő készítménnyel távoztak a helyszínről, de a rendőrök néhány napon belül elfogták őket, s a zsákmány nagy része is előkerült.

Az ügyészség a két férfit és a két nőt - szerepüktől függően - nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, éjjel felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással, továbbá magánlaksértéssel is vádolja.

A feltételezett elkövetők a rablásban, a bántalmazásban és a magánlaksértésben elismerték felelősségüket, tagadták azonban, hogy megölték volna a valutázót, és egymásra tettek terhelő vallomást.