Hideg hajnalokkal és csapadékkal köszönt be a tavasz a hétvégén.

met.hu - Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, elsősorban délnyugaton vékonyodik el a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd napközben egyre inkább csak az északi és a keleti országrészben számíthatunk ismétlődő, váltakozó intenzitású havazásra.

A csapadék egyrre inkább havas esőre, esőre válthat keleten, északkeleten. Már csak az Alpokalján és északon lehet kezdetben egy-egy élénk széllökés. Hajnalban helyenként párássá válhat a levegő.

Az északkeleti szél mindenütt mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között várható. Késő estére +2, -3 fok közé hűl le a levegő.

Csapadékos enyhülés a hét második felében

Csütörtökön északon, északkeleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban a Dunántúlon erősen fagyhat, helyenként párássá válhat a levegő. Délen, délkeleten már érezhető lesz az enyhülés.

Pénteken délnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, egyre többfelé eredhet el az eső. Ekkor északkeleten lehet hidegebb a hajnal, fagyra kell számítani, viszont délutánra többfelé 10°C köré melegedhet a levegő.

A hétvégén csapadékos időre van kilátás, helyenként jelentős mennyiségű eső is eshet, ugyanakkor záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Időnként a légmozgás is megerősödik, de helyenként már 10°C fölé emelkedhet a hőmérséklet.