A bűn nem legitimál bűnt, bosszúból nem lehet a lelkeket is átölelő béke - fogalmazott Kövér László az elhurcolt magyarországi németek tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen hétfőn az Országházban.

MTI - "Ha követjük a szemet szemért, fogat fogért elvet, mindannyian megvakulunk, megnyomorodunk. A XX. századnak éppen ez volt a legnagyobb tanulsága" - mondta a Házelnök. Az Országgyűlés elnöke II. János Pál pápát idézte, miszerint "Az igazság szabaddá tesz". Mint kiemelte:  a mai magyarok, az egykori legyőzöttek unokái, dédunokái már annyira szabadok, hogy elismerik az egykor kitelepített német honfitársak igazságát, és bocsánatot kérnek tőlük.

Kövér László, azt mondta, hisznek abban, hogy az emberek erőszakos megfosztása a szülőföldjüktől, gyökereiktől emberiség elleni bűncselekmény, amely minden körülmények között erkölcsi elégtételt követel. Hisznek abban, hogy közös Európánk, amely a közös érdekeken túl, a valódi béke, a kiengesztelődés jegyében született meg, nem feledi a történteket - mutatott rá.