A Glass-fejlesztők szóvivője, Timothy Jordan beszélt arról, hogy milyen hasznos szolgáltatásokat – és miként – integráltak már a Google Glassba. 

Kicsit már világosabb, hogy miket is akar a Google a látóterünk perifériájára illeszteni az okosszemüvegével. Például meg tudja majd jeleníteni, mondjuk, a The New York Times gyorshíreit (breaking news), s külön felszólításra felolvassa a hír szövegét, megmutatja a képeket.

A Glassba kerülő minden applikációnak alkalmazkodnia kell az „üvegdizájnhoz”, „nem szabad útban lennie”, „nem lehet váratlan” a megjelenése, magyarázta Jordan a The Verge-nek. Vagyis mozgás közben segítenie és nem akadályoznia kell a felhasználót.

Így be lehet majd állítani, hogy a gmail csak a fontos üzeneteket jelenítse meg, s a választ lediktálhatjuk a Google hangfelismerő rendszer segítségével. Már biztosnak tűnik, hogy a remek – és ingyenes – Evernote online jegyzetkezelő is rajta lesz az okosszemüvegen, valamint a Skitch, a fotók és képernyőképek megosztására.

Vagyis a gyors emlékeztetőt „felírjuk” az Evernote-tal és lefotózva megoszthatjuk a hozzá tartozó képet a Skitch segítségével. Személyes közlendőink továbbítására pedig ott lesz a Path.