Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A Brit, szigetektől nyugatra, a mediterrán térségben, valamint a Kelet, európai, síkság fölött ciklonok örvénylenek. A felsorolt területeken többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi, északkeleti tájakon havazás is előfordul. Szárazföldünk más részén anticiklonális hatások érvényesülnek, a változó felhőzet mellett hosszabb, rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi vidékén , 2, , 7, középen 2, 10, délen többnyire 12, 18 fok között alakul.

Péntek estig a Kárpát, medence fölé a fent említett mediterrán ciklon hátoldalán észak felől eleinte nedves, majd kissé szárazabb, egyre hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás péntek estig:

Reggelig eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, csak késő délutántól a Dunántúlon szakadozik fel a felhőzet. Kezdetben többfelé várható ismétlődő eső, majd éjszaka főként a Dunától keletre valószínű eső, amit fokozatosan havas eső, havazás vált fel. Pénteken a Dunántúlon a változó felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható, keleten eleinte borult lesz az ég többfelé havas esővel, északkeleten havazással, majd ott is szakadozik a felhőzet, és estefelé megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon, a Duna, Tisza közén, valamint pénteken északkeleten is viharossá fokozódik. Északkeleten néhol hófúvás kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, , 3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 3, 8 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű.