Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A Jeges-tenger feletti középponttal Észak-Európa felett magasnyomás helyezkedik el. Területén továbbra is hideg, téli az idő; az anticiklon peremén sok a felhő, helyenként havazik, és -5 fok körüli a  maximumhőmérséklet. A kontinens legnagyobb részén azonban ciklonok alakítják az időjárást. A Kelet-európai-síkság feletti ciklon hatására ott többfelé havazik, a Brit-szigetektől Nyugat- és Közép-Európán át egészen a Balkán-félszigetig húzódó nagy kiterjedésű, többközéppontú ciklonrendszer területén sokfelé esik az eső, a magasabban fekvő részeken havazik. Sekély ciklonok találhatók a Földközi-tenger déli medencéjében is, amelyek a következő napok során jelentősen megerősödnek.
A Kárpát-medence térségéből eleinte távolodik a jelenleg még közelünkben lévő ciklon, de szerda estefelé délnyugat felől újabb ciklon közelít.

Várható időjárás szerda estig:

Kedden a napos időszakok mellett többször lesz erősen felhős az ég, több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is lehet. Estétől jelentősen csökken a felhőzet, éjszaka már kevés lesz a felhő, foltokban köd képződik. Szerdán néhány órára mindenütt kisüt a nap, majd napközben fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely késő délutántól délnyugat felől meg is vastagszik, estig azonban csapadék nem valószínű. Kezdetben több helyen erős, helyenként viharos lesz a nyugati szél, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Szerdán többfelé megélénkül a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 10 és 16 fok között valószínű.