Az Est Media Nyrt. vesztesége 3,2 milliárd forint volt 2012-ben, 1 milliárddal több az előző évinél, az egyszeri hatások kiszűrésével viszont 456 millió forint veszteséggel zárt a cégcsoport, ami 79 százalékkal, 1,7 milliárd forinttal kedvezőbb a 2011-es adatnál - közölte az Est Media kedden.

(MTI) - Egyszeri hatásként a Sziget-részesedés és a nem média befektetések értékesítésének hatását említi közleményében a cégcsoport.

Az Est Media Nyrt. 1 milliárd 71 millió forint konszolidált árbevételt ért el tavaly, mintegy 190 millióval kevesebbet az előző évinél.

A konszolidált üzemi szintű veszteség 279 millió forint volt, 166 millióval javult, az értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) pedig mínusz 164 millió forint, ami 184 millióval kedvezőbb 2011-hez képest. A javulás a reorganizációval elért költségcsökkentésnek köszönhető - közölte a cégcsoport.

A 2011 során meghatározott reorganizációs programnak megfelelően leépítették, illetve értékesítették a társaság nem média jellegű tevékenységeit és vállalatait - idézi a közlemény Pankotai Csabát, az Est Media Nyrt. vezérigazgatóját. Különösen fontos feladat volt tavaly a vállalatcsoport lejáró hitelállományának kezelése, megfelelő piaci finanszírozás híján a Sziget Kft.-ben meglevő 49 százalékos üzletrészt értékesítették.

Az Est Media részvények a tőzsde "B" kategóriájában forognak, a papír a hétfői kereskedést 17 forinton zárta. Tőzsdei adatok szerint az elmúlt egy évben az Est Media részvényei 17 és 179 forint között mozogtak.