Ön minek érzi magát? Farkasnak, Oroszlánnak vagy esetleg Sárkánynak? - tehetném fel a hatásvadász kérdést. A rajongók már valószínűleg sejtik, hogy a Trónok Harcáról beszélek, és bizony most tényleg bárki belebújhat a szereplők bőrébe, mert a könyv- és tv-sorozat játék formájában a Facebookra költözött. 

A Game of Thrones Ascent (Trónok Harca - Felemelkedés) egy új, közösségi médiára fejlesztett játék, ami az eredeti George R.R. Martin könyveken és az HBO tévésorozatán alapszik. A játék során először létrehozhatunk egy karaktert, amelyet a történetfolyamba illeszthetünk. Meg kell adnunk a nevét és kiválasztani egy profilképet, illetve azt is meg kell határozni, hogy milyen házba tartozzon a szereplő, továbbá a ház jelképét is mi adjuk meg. Ezt követően a karakter hűséget esküszik a Trónok Harca-univerzum egyik nagyobb házának - a Starkoknak, a Lannistereknek vagy a Targeryeneknek.

A játék során mi magunk is ugyanolyan számítóvá válhatunk, mint a könyvben szereplő karakterek: mindenféle ármánykodásban, cselszövésben vehetünk részt, és olyan habitussal játszhatjuk a játékot, ahogy az nekünk tetszik. Lehetünk közvetlenek, alattomosak, képezhetjük magunkat kereskedőnek vagy harcosnak, és a királyságot vagy saját érdekeinket szem előtt tartva priorizálhatjuk döntéseinket. Ingatlanjaink is vannak, amelyeket gondozhatunk és fejleszthetünk, és persze bevételeket kell teremtenünk a saját családunk házának, adókat kivetve, vagy épp hadseregekkel portyázva.

Minden megvan tehát a Game of Thrones Ascent-ben, ami egy jó stratégiai játékhoz szükséges, éppen ezért a játékot készítő Disruptor Beam csapata bízik abban, hogy minden rajongó elégedett lesz, főleg, hogy nagyon sok energiát fordítottak arra, hogy minden hű maradjon a könyvekhez és a sorozathoz. A játék beta verziója múlt hét óta elérhető a Facebookon, úgyhogy harcra fel - mert ugyan idekint nyakunkon a tavasz, de a játékban közeleg a Tél...