A bőröm ilyenkor télen, maga a katasztrófa: kiszárad, berepedezik. Ezért aztán szívesen próbálok ki minden újdonságot, amivel megszépíthetem... 

Egy hete tesztelem a Garnier Body, bőrszépítő olaját és levagyok nyűgözve. Praktikus csomagolása mindenkép segítség a használatban, ugyanis könnyedén rálehet fújni a testre, nem kell öntögetni. Nagyon kevés kell az argán-, makadámdió-, mandula és rózsa- olajjal gazdagított csodába. Mindenki ismeri, ezeknek az olajfajtáknak a jótékony hatását, de lássunk azért egy rövid ismertetőt.

Az argán fa csonthéjas termésének magjaiból, hidegen sajtolással kinyert olaj az argánolaj. Az argan fa a föld egyik legidősebb fafajtája. A világon egyedül Marokkó délnyugati részén él, ellentmondva a sivatag törvényeinek. Illatos olaja Marokkó folyékony aranyának számít, mivel a betegségek megelőzésére és kezelésére szolgál, valóságos élet elixírként.

A makadámdió (Macadamia ternifolia) Ausztráliában élő csonthéjas termésű fa, melynek termésének belseje tápláló olajokban rendkívül gazdag. Bőrtápláló tulajdonsága mellett gyulladáscsökkentő, bőrvörösség mérséklő hatása is van. Éppen ezért eredményesen használható horzsolások gyógyulásának felgyorsítására, és terhességi csíkok eltüntetésére

A másik két olajnak is hasonló jó tulajdonságai vannak, így nem csoda, hogy a bőröm azóta, sokkal puhább és rugalmasabb lett. Illata is kellemes és sokáig lehet érezni. Kivetni valóm csak egy akadt, bár zsíros érzet a testen tényleg nem marad, ahogy azt termék leírása ígéri, azért a tenyérre nem ajánlanám. Engem zavart az a kis csúszás, amit éreztem, amikor a tenyeremet is bekentem vele és persze a nadrágom is megsínylette. De ez a legkevesebb, a víz csodákra képes.

Mindent összevetve tehát mondhatjuk, hogy ez a termékcsalád nemcsak a GARNIER-rajongóknak egy újabb kipróbálni való, hanem akiknek ezek az olajokat eddig túl zsírosak voltak, most ők is bátran használgathatják már.