A szombatra virradó éjszaka folyamán mintegy tízezer fogyasztónál állította helyre az áramszolgáltatást az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt.

(MTI) - Az ÉMÁSZ MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az oszlopkidőlések és a vezetékszakadások miatt továbbra is súlyos problémák vannak a Bodrogköz és a Taktaköz egy részén.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján arról számolt be, hogy szünetel az áramszolgáltatás Bekecs és Megyaszó egy részén, Györgytarlón, Tiszakarádon, Nagyhomokon, Tiszacsermelyen, Cigándon, Nagyrozvágyon, Kisrozvágyon, Pácinban, Karcsán, Bodroghalomban, Semjénben, Lácacsékén, Dámócon, Zemplénagárdon, Révleányfalván, Ricsén, Újcsanáloson, Újharangodon, Sóstófalván, Karosban, Alsóbereckiben és Felsőbereckiben.

Összesen mintegy 8200 háztartásban nincs áram.

Az ÉMÁSZ közlése szerint a katasztrófavédelem által biztosított speciális munkagép használatával a legkritikusabb területeken is meg lehet kezdeni a középfeszültségű hálózat újjáépítését, több mint száz ember dolgozik azon, hogy a térségben szombaton mindenhol helyreálljon a szolgáltatás.