Az amerikai Bobby Rondinelli, továbbá Pitti Katalin és Zorán is ad koncertet a XVII. tavaszi fesztiválon Győrben. 

A március 15-én a Klapka című rockmusical szabadtéri előadásával kezdődő rendezvény a koncertek mellett színházi előadásokat, kiállításokat és számos gyermekprogramot kínál április 6-ig - ismertették a szervezők a hétfői sajtótájékoztatójukon. A világ öt legjobb dobosa között számon tartott Bobby Rondinelli április 6-án lép fel a tavaszi rendezvénysorozathoz kapcsolódó nemzetközi ütősfesztiválon a Richter-teremben - mondta Csurák Erzsébet.

Pitti Katalin dalokat, opera- és operettrészleteket szólaltat meg március 28-ai szólóestjén a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Zorán április 5-én vendégszerepel a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban, az énekes-gitáros koncertjén új lemezének dalai mellett az elmúlt évtizedek zenéiből is válogat.

A színházkedvelők Neil Simon A 88. utca foglyai című vígjátékát tekinthetik meg Básti Juli és Kern András főszereplésével a budapesti Centrál Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadásában március 25-én a Bartók művelődési központban. Egy nappal korábban ugyanott a Vackor kalandjai című zenés táncelőadást mutatja be Fodor Zoltán Társulata elsősorban gyermekeknek.

A budapesti Operettszínház Musicalmesék című előadására március 19-én nemcsak a gyerekeket, a felnőtteket is várják - mondta Janza Kata, a produkció egyik szereplője a sajtótájékoztatón. Az előadáson részletek hangzanak el közkedvelt musicalekből és rajzfilmekből.

A programokat kiállítások egészítik ki. Gombold újra! címmel fiatal magyar divattervezők munkáit láthatja a közönség március 21-től egy hónapon át a Napóleon Házban. Két nappal később nyílik az 17. országos babakiállítás a Zichy-palotában. A Győri Fotóklub Egyesület Tavaszváró című csoportos tárlatát március 26. és április 21. között tekinthetik meg az érdeklődők a Petőfi Sándor Művelődési Házban.