A globális mobilpenetráció elérte a 89 százalékot, és a mobil-előfizetések száma mostanra eléri a 6,3 milliárdot. Az előfizetők tényleges száma 4,4 milliárd körül van, mivel sokan több előfizetéssel rendelkeznek.

MTI - Kína egymagában körülbelül 22 százalékkal járult hozzá a nettó növekedéshez körülbelül 30 millió új előfizetésével.

Az előfizetésszám nettó növekedése tekintetében Kína után India (+11 millió), Banglades (+9 millió), Indonézia (+8 millió) és Nigéria (+5 millió) következik.

A mobil-előfizetések száma az előző év azonos időszakához képest kilenc százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig két százalékkal növekedett. Tavaly a negyedik negyedévben a mobil szélessávú előfizetések száma körülbelül 125 millióval, 1,5 milliárdra növekedett, az előző év azonos időszakához képest 50 százalékos növekedést produkálva.

Továbbra is igen nagy lendület jellemzi az okostelefonok terjedését minden régióban. A 2012 során értékesített összes mobiltelefon körülbelül 40 százaléka volt okostelefon, szemben a 2011 egészében elért 30 százalékkal. A világon működő mobiltelefon-előfizetések mindössze 15-20 százalékához tartoznak okostelefonok, így még jelentős növekedési potenciál van ezen a területen.

A GSM/GPRS/EDGE előfizetések száma körülbelül 44 millióval, a WCDMA/HSPA előfizetések száma pedig 70 millióval nőtt. Ezek a technológiák együttesen a teljes nettó növekedés körülbelül 80 százalékát képviselik. Az LTE előfizetések száma 14 millióról 57 millióra növekedett.

Ezeket a méréseket az Ericsson több éven keresztül végezte, olyan kereskedelmi hálózatok nagyméretű bázisán, amelyek a világ minden régióját lefedik. Együttesen reprezentatív bázist képeznek a világ teljes mobilhálózati forgalmának kiszámításához.