Átadták a mezőgazdasági és építőipari gépek értékesítésével, javításával, alkatrészek forgalmazásával foglalkozó Axiál Kft. telephelyét Zalaegerszegen pénteken.

MTI - A zöldmezős beruházás keretében épült telephely kiépítése több mint 500 millió forintba került. A bajai központú, összesen 540 főt foglalkoztató cég a szolgáltatások színvonalának növelése érdekében az elmúlt két évben mintegy 2 milliárd forintot fordított az új beruházásokra és a meglévő vidéki bázisok korszerűsítésére, idén pedig további 1,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az átadáson hangsúlyozta; az agrárgazdaságon belül hatalmas szegmenst jelent a mezőgazdasági gépipar. Az elmúlt tíz esztendőben a gazdák mintegy 770 milliárd forintot ruháztak be új technológiába, gépvásárlásokba. A termelés költségeiben a technika, a gépipar mintegy 30-40 százalékot tesz ki, ezért nem mindegy, hogy a termelők mennyire korszerű, költséghatékony módon tudnak gazdálkodni - tette hozzá.