2013 január folyamán a Független Államok Közössége (FÁK) tagországai közül  Ukrajna és Moldova rendelkezett a legrosszabb  GDP növekedési mutatóval.
Ukrajnában 2013 január folyamán 0,2 %-ot tett ki a GDP-növekedésének mértéke 2012 januárjához képest, emellett Moldova úgyszintén 0,2 %-os mutatót regisztrált – írja a Korrespondent.net internetes hírportál.

A FÁK tagállamok közül Türkmenisztán vezet GDP-növekedés terén – 11,1 %-os mutatóval dicsekedhet. Türkmenisztánt Üzbegisztán és Tadzsikisztán követi 8,2 %-os illetve 7,5 %-os mutatóval.

Az ipari termelés tekintetében Ukrajnában a legrosszabb a helyzet a FÁK tagállamok közül. Januárban 3,2 %-kal esett a termelés az egy évvel korábbi időszakhoz képest, ugyanakkor Kirgizisztán 13,6 %-os, Örményország 11,8 %-os növekedést mutatott. Moldáviában a csökkenés mértéke alacsonyabb: 3,1 %-ot tesz ki.

Ukrajnában mindemellett az infláció növekedésének mértéke minimális volt – 0,2 %-ot tett ki 2012 decemberéhez képest. A legmagasabb infláció mutatóval Fehéroroszország rendelkezik (3 %), melyet Örményország követ 2 %-ot mutatóval.

Forrás: Kárpátinfo.net