Miközben a Facebook kiszivárogtatásokkal és a szokott csinnadrattával váltott, a Google+ – szintén szokás szerint – egy mukk nélkül átalakította a profiloldalakat. 

A Google tájékán ez már mondhatni rendes gyakorlatnak számít: a Google összes felhasználója egyszer csak akarta, nem akarta: Google+ fiókot kapott. Most a fiók kinézete minden előzetes figyelmeztetés és értesítés nélkül átalakult. Az új dizájn a legjobb esetben is kevéssé eltaláltnak nevezhető.

Kicsit nyilván most is az utolérhetetlennek tűnő elődre és vetélytársra, a Facebookra kacsintva a borítóképet tervezték át – gigászi méretűre. Fura ötlet, hogy az eddigi profilképet most körbevágva illesztették be a mit sem sejtő felhasználó oldalába. Nyilván akad olyan + oldal is, amiben a kör jól mutat, de az esetek többségében meglehetősen esetlenül fest. A profilkép formája - természetesen – megváltoztathatatlan.

Egy jó hír azért akad: mint az alábbi példa is mutatja, animált gif képeket is lehet borítóképnek készíteni, így némi felhasználói kreativitással egyedi látvány hozható létre. Az átlagos képernyőméretet használóknak azonban le kell görgetniük az oldalt, ha látni akarnak valamit. Amit sajnos nem biztos, hogy megtesznek: az összes mutatós statisztika ellenére a Google+ még mindig tartja lemaradását a Facebook mögött, s a gmail felhasználók jelentős része a mai napig sem hallott arról, hogy egyáltalán van Google+ fiókjuk.