A Vajdaság kulturális kincseit mutatják be a Vajdaságból érkező művészek pénteken este a Magyarság Házának rendezvénysorozatában. 

A Rejtőzködő Kárpát-medence című sorozat keretében az érdeklődők dalok, táncok, versek, próza és muzsika segítségével ismerkedhetnek meg a Vajdaság kulturális kincseivel a budai Várban található Magyarság Házában - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kommunikációs osztálya.

A "Reggel van, harmat, fázik a lábam…" című esten fellép többek között Csizmadia Anna énekes, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny szólóének és hangszer kategóriájának győztese, Török Tilla Junior Prima díjas népdalénekes, Bakos Árpád zeneszerző, valamint pódiumra lépnek az Újvidéki Művészeti Akadémia végzős hallgatói, illetve a Csalóka és a Fokos Zenekar. Az est ideje alatt megtekinthető Dormán László fotóművész kiállítása a hatvanéves Magyarkanizsai Írótáborról.

Az eseményt az Újvidéki Színház igazgatója, László Sándor rendezi. Köszöntőt mond ifjabb Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. A rendezvényre a belépés díjtalan.