Régóta hagyomány, hogy farsangkor koncertezik a Pál Utcai Fiúk (PUF), most február 23-án szombaton a nemrég a Király utcába költözött Gödör Klubban tartják a Bált. Leskovics Gábor (Lecsó) zenekara idén ünnepli 30. születésnapját. 


A PUF rajongói sok mindenbe beleszólhatnak a farsangi koncerttel kapcsolatban, a zenekar napok óta várja facebook oldalán kommentben az ötleteket, hogy idén milyen jelmezben álljanak színpadra - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

A koncerten Lecsó kalapjából húzhatja ki a közönség a PUF-slágereket, vagyis a nézők választják ki, hogy a három évtizedes repertoár mely számait adják elő a színpadon.

A Pál Utcai Fiúk Szigetszentmiklósról garázszenekarként indult, a tagok egy általános iskolába jártak. Az első koncertet 1983 augusztusában adták a kisvárosban, az akkori felállás több mint tíz éven át változatlan maradt. Az együttes nagyjából egy időben alakult az Európa Kiadóval, a Kontroll Csoporttal és más alternatív csapatokkal.

Házilag készült demófelvételeik másolt kazettákon terjedtek az egész országban, így 1987-re szép lassan megismerték és sokan megszerették a PUF gitárközpontú, gyors, többnyire a szerelemmel foglalkozó, keményen fogalmazó dalait. A PUF éppen a rendszerváltásra érett be, és 1990-ben egy újonnan alakuló kiadónál meg is jelent a Ha jön az álom. Ezt újabb lemezek követték: A bál (1991), A nagy rohanás (1992) és a Szerelemharc (1993), és még abban az évben egy koncert a Budapest Sportcsarnokban.

"Addigra elértünk mindent, amit egy garázszenekar elérhet, és ezt a tagok különbözőképpen dolgozták fel. Néhányan kiléptek és jó időbe telt, amíg újra megtaláltam azokat az embereket, akikkel képes voltam új dalokat írni. Ez az oka, hogy hét év után csak 2000-ben lett új lemezünk" - fejtette ki Leskovics az MTI-nek egy korábbi interjúban.

Újabb hosszabb lemezmentes időszak után jött a Legelő 2008-ban, és idén talán megint összeáll egy új stúdióalbum. Az alapító tagok közül napjainkra Lecsón kívül már csak Potondi Anikó énekesnő maradt, rajtuk kívül Varga Laca játszik basszusgitáron, Molnár Balázs szólógitáron, Farkas Zoltán pedig dobol.