A pécsi Dóri Ház működére gyűjt idén adományokat a Szemem Fénye Alapítvány harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Öltözz pirosba! elnevezésű akciója, amelyet február 15-re hirdetett meg a szervezet. 

A koncepció idén is egyszerű: a résztvevők február 15-én viseljenek magukon valamilyen piros ruhadarabot, vagy kiegészítőt, egyenek piros ételeket, igyanak piros italokat, készítsenek piros alkotásokat és töltsék el a napot együtt, jókedvűen, majd ajánljanak fel fejenként kétszáz forintot a pécsi Dóri Ház - Magyarország első gyermekhospice háza - működtetésének javára - fogalmazott az alapítvány közleménye.
  
A szervezet 2011 novemberében indította el Öltözz pirosba! kampányát, amikor egyetlen napon több mint ezer ember öltözött pirosba és támogatta az alapítvány gyermekhospice házainak működését. Ekkor csaknem 1,7 millió forintot gyűjtöttek össze a résztvevők: 27 cég, 5 óvoda, 10 felsőoktatási intézmény, 37 általános iskola, középiskola és gimnázium, valamint a kampányhoz csatlakozó fitnesz csoportok, patikák, rendőrkapitányságok dolgozói, nagycsaládok és kisebb-nagyobb baráti körök.
  
A tavalyi akcióban 140 közösség összefogása révén már több, mint 2,5 millió forint gyűlt össze a kétszáz forintos felajánlásokból.
  
Korábban az adományokból az alapítvány a gyermekhospice házak felszerelését fejlesztette: ápolási ágyakat és a gyermekek mozgáskoordinációjának és egyensúlyának fejlesztését szolgáló eszközöket vásároltak, és ezen felül még karácsonyi ajándékokra is futotta a pénzből a beteg gyerekek számára.
  
A Szemem Fénye Alapítvány arra kérik a közösségeket, hogy részvételi szándékukat intézményük, közösségük nevének, címének, telefonszámának és email-címének elküldésével jelezzék a kapcsolat@szememfenye.hu email-címen.